SEĆA SE GOLA PROTIV FEJNORDA! Menig smatra da je dobro što Partizan prvi meč igra u Beogradu!
Kvinsi Menig u dresu Partizana, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

DOBRO IH POZNAJE!

SEĆA SE GOLA PROTIV FEJNORDA! Menig smatra da je dobro što Partizan prvi meč igra u Beogradu!

Nastupajući za Cvole, u aprilu 2017. godine, postigao je pogodak protiv tima iz Roterdama već u 3. minutu susreta

Objavljeno: 16:59h

Fudbaleri Partizana u četvrtak u prvoj utakmicu 1/8 finala Lige konferencije igraju protiv holandskog Fejnorda. Neko ko ih dobro poznaje i ko je tokom karijere imao prilike da sa njima „ukrsti koplja” na terenu je, svakako, Kvinsi Menig.

Igrajući za Cvole, u aprilu 2017. godine, postigao si gol protiv Fejnorda već u 3. minutu, tako što si predriblao i golmana. Sećaš li se toga?

- Sećam se tog gola protiv Fejnorda, veoma važnog za Cvole. Moj tadašnji klub borio se za opstanak i nismo baš bili u dobroj formi, a oni su bili prvi i postali su šampioni te godine. Cela Holandija je gledala tu utakmicu, na početku sam iskoristio brzinu, pobegao čuvarima, prešao golmana i pogodio mrežu.

Prošle sezone, u dresu Tventea, oba puta ste remizirali sa Fejnordom.

- Tada, dok sam igrao za Tvente, dva puta smo remizirali sa Fejnordom. Trebalo je bar jednom da pobedimo, ali nismo uspeli da postignemo gol.

1 / 3 Foto: Starsport©

Da li ste dobili reakcije prijatelja iz Holandije posle žreba?

- Kad smo izvukli Fejnord, zvalo me je mnogo ljudi iz Holandije i svi su mi poželeli sreću. Utakmicu će uživo prenositi i holandska televizija, gledaće i navijači Ajaksa i navijati za mene.

Šta bi trebalo da znamo o njihovim navijačima?

- Navijači Fejenorda prave neku vrstu lude atmosfere, slično kao i na srpskom derbiju. Za mene je to najbolja atmosfera u Holandiji.

Rikardo zbog kartona neće igrati utakmicu.

- Rikardo će, na žalost, propustiti utakmicu u Beogradu, ali tu je Mare Milovanović-veliki talenat. Već je pokazao da je dobar igrač, ako bude igrao-biće to dobro.

1 / 3 Foto: Starsport©

Da li će porodica doći u Beograd?

- Prijatelji i porodica će pokušati da dođu u Beograd, a sigurno će biti na revanšu u Roterdamu.

Kakva je ekipa Fejenorda?

- U prethodnom periodu su pobeđivali kod kuće i imali više problema na gostovanjima, ali sad su promenili trenera-baš je dobar! Sada igraju dobro i kod kuće i na strani. Smatram da je za nas dobro što ćemo prvu utakmicu da igramo kod kuće, da u Beogradu napravimo dobar rezultat i idemo s njim u Roterdam - izjavio je Kvinsi Menig.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.