ČEFERIN KRITIKOVAO KLUBOVE KOJI ŽELE DA OSNUJU SUPERLIGU! Muka mi je od tog nefudbalskog projekta!
Foto: EPA/Marco Betorello

žive u paralelnom svetu!

ČEFERIN KRITIKOVAO KLUBOVE KOJI ŽELE DA OSNUJU SUPERLIGU! Muka mi je od tog nefudbalskog projekta!

Predsednik Evropske fudbalske unije govorio je na Poslovnom fudbalskom samitu u Londonu

Objavljeno: 15:10h

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin kritikovao je Barselonu, Real Madrid i Juventus zbog njihovih stalnih pokušaja da osnuju evropsku Superligu, rekavši da ti klubovi žive u paralelnom svetu.

Čeferin je govoreći na Poslovnom fudbalskom samitu u Londonu kritikovao tri kluba koji pokušavaju da proguraju ideju, nakon neuspešnog pokušaja prošlog aprila, u sred ruske vojne intervencije u Ukrajini.

- Oni koji pričaju o Superligi ne pričaju o fudbalu. Muka mi je od tog nefudbalskog projekta. Prvo su svoju besmislenu ideju lansirali usred pandemije korona virusa, a sada planiraju da pokrenu još jednu ideju usred rata. Da li moram još da govorim o tim ljudima? Oni očigledno žive u paralelnom svetu. Pomažemo u užasnoj situaciji, a oni rade na takvoj vrsti projekta - rekao je Čeferin.

Oni mogu da plate koga god žele da napiše da je to lep projekat, pun solidarnosti, da će biti dobročinstva prema malima. To su besmislice i to svi znaju. Jedan od njih me je posle svega zvao i izvinio se, ali oni ponovo počinju. Za njih su navijači mušterije. Za nas su navijači - navijači - dodao je on.

Aleksandar Čeferin
foto: EPA/Marco Betorello

Prvi projekat Superlige od 12 klubova predstavljen je prošlog aprila, ali je propao za 48 sati. Posle oštrih kritika fudbalskih organizacija, klubova i navijača, iz projekta su se prvo povukli klubovi iz Premijer lige, a zatim i ostali, osim Juventusa, Real Madrida i Barselone.

Čeferin je upozorio odmetničke klubove da će biti izbačeni iz Uefinih takmičenja ako nastave sa projektom Superlige.

- Oni mogu da igraju u svom takmičenju, niko im ne brani. Ali, ako igraju u svom takmičenju, oni ne mogu da igraju u našem takmičenju - naveo je predsednik evropske kuće fudbala.

On je demantovao da su reforme Lige šampiona proširenjem grupa prema švajcarskom modelu surogat za Superligu.

- Svako ko poredi reforme Lige šampiona sa Superligom nije ozbiljan. Sada imamo 32 kluba u ligi šampiona, plan je da imamo 36, sa više mesta za manje i srednje plasirane lige - dodao je on.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.