DAN POSLE DUPLE POBEDE PROTIV SPARTE! Humskom se ore reči Aleksandra Mitrovića!
Foto: Profimedia

EUFORIJA I DALJE TRAJE!

DAN POSLE DUPLE POBEDE PROTIV SPARTE! Humskom se ore reči Aleksandra Mitrovića!

Srpski reprezentativac još uvek veruje da Partizan može stići do finala Lige konferencije

Objavljeno: 10:41h

Kada je posle plasmana u grupnu fazu poželeo rođenom klubu da se plasira u borbu za trofej trećeg po vrednosti evropskog takmičenja mnogi su reči Aleksandra Mitrovića dočekali sa podsmehom. Jutro posle eliminacije Sparte javno izrečena misao centarfora Fulama deluje bliže ostvarenju.

I dalje daleko od Tirane (borba za trofej zakazan za 25. maj), ali se približava. Što raduje novog rekordera engleskog Čempionšipa, jesenas izrečenog, a u osvit proleća ponovljenog stava.

- Ostajem pri onom što sam kazao, Partizan može do finala Lige konferencije - odsečan je u razgovoru za Mocart Sport srpski reprezentativac.

Utisak bazira kako na savladavanju prve evropske prepreke u 2022. godini (dupla pobeda nad Česima, 1:0, 2:1), tako i DNK kluba iz koga se vinuo u svet.

- Kao Partizanovo dete učen sam da stremim najvišim ciljevima. Nama su trofeji obaveza u svakom takmičenju u kome se pojavimo. Tako smo vaspitavani odmalena i to se ne menja bez obzira na godine, rivala ili status. Čak i da smo se plasirali u Ligu šampiona opet bih isto govorio. Pogotovo u Ligi konferencijea, gde razlike među ekipama nisu drastične. Stvarno svako svakog može da pobedi, tu vidim šansu Partizana.

1 / 3 Foto: Profimedia

Srpski predstavnik će ime narednog rivala saznati na žrebu u sedištu UEFA, od 13 časova. U ćupu su: Roma (Italija), Ren (Francuska), Fajenord, AZ Alkmar (Holandija), Gent (Belgija), Kopenhagen (Danska), Bazel (Švajcarska) i LASK (Austrija).

- Nijedan tim me tokom ove sezone nije uverio da toliko odskače kvalitetom da bi mogao bez problema da nas savlada. Naravno, reč je o sjajnim ekipama, ali i Partizan je toliko napredovao, može ravnopravno da se takmiči sa mnogima. Osim toga, igraju se samo dve utakmice. Sve je moguće.

Taj narasli optmizam Aleksandar Mitrović prišiva trenerskim sposobnostima imenjaka na klupi, Stanojevića.

- Sve što vidimo ove sezone posledica je njegovog rada. Tačno se primećuje trenerski pečat. Ovaj Partizan je prototip Stanojevićevog fudbalskog opredeljenja: stabilan, agresivan, intenzivan, takmičarski nastrojen. Demonstrirao je značenje pojma 'čvrsta ruka'. I da, ponoviću, uveren sam da može do finala Lige konferencije. Što da ne? Moramo da verujemo. Znam, možda mu nije bilo pravo posle moje prve prognoze, ali ga i tu razumem, želeo je da rastereti ekipu, fokusira se na prvi naredni meč, što je princip koji uvek daje rezultat.

Prvi naredni je ujedno i najlepši – 166. večiti derbi.

- Biće sjajan fudbal, bar se nadam na osnovu činjenice da će se prvi put otkako ja pratim fudbal sresti dva učesnika prolećne faze evropskih kupova. U situaciji smo da se odmaknemo na osam bodova prednosti, a to bi mogla da bude velika prednost. Kako u borbi za titulu, tako i kasnijim fazama Lige konferencije, da igra komotnije, bez straha da će ga to koštati u prvenstvu - rezonuje Aleksandar Mitrović.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.