TRENER BENFIKE SE DIVI TADIĆEVOM AJAKSU, ALI I PRETI: Imaju slabosti koje treba iskoristiti!
Sa dulea 2018: Dušan Tadić i Ljubomir Fejsa, Foto: EPA/Miguel A. Lopes

liga šampiona

TRENER BENFIKE SE DIVI TADIĆEVOM AJAKSU, ALI I PRETI: Imaju slabosti koje treba iskoristiti!

Sastali su se u grupi E 2018. kada je Ajaks slavio 1:0 u Amsterdamu, a odigrao 1:1 u Lisabonu - gol je dao Tadić

Objavljeno:

Fudbalska Liga šampiona se nastavlja sa još četiri prve utakmice osmine finala ovog utorka i srede.

Jedan od atraktivnijih parova je duel Benfika - Ajaks, mada se prvi od ova dva velikana nalazi u krizi i seriji loših rezultata od decembra.

Sa šefa stručnog štaba je tada otišao Žorž Žesus, ali su igra i rezultati lisabonskih "Orlova" u međuvremenu postali još gori.

Novi trener Benfike, koji je do sada bio pomoćnik i u više navrata v.d. trenera, Nelson Verisimo smatra da je Ajaks "jedan od najboljih timova u Evropi", ali da ima "ima neke slabosti koje treba iskoristiti", izjavio je on danas uoči njihovog prvog meča u, na "Lužu".

Nelson Verisimo
foto: EPA/Hugo Delgado

- Sastaćemo se sa jednim od najboljih timova u Evropi, sa velikom napadačkom snagom, ali postoje i neke slabosti koje treba iskoristiti - rekao je Verisimo na konferenciji za novinare.

Trener dvostrukog prvaka Evrope se nada da će meč sa "Kopljanicima" biti prekretnica u sezoni. Benfika se trenutno nalazi na trećem mestu u šampionatu sa 12 bodova manje od prvoplasiranog Porta.

- Ova utakmica je sjajna prilika da se preokrene sezona. Uvek je dobro igrati protiv najboljih timova u Evropi. Spremnimo smo da igramo na nivou koji zahteva Liga šampiona - izjavio je defanzivac Benfike Jan Fertongen, bivši igrač i kapiten Ajaksa, koji sada sa trakom predvodi Dušan Tadić.

Jan Fertongen
foto: EPA/Hugo Delgado

Sastali su se u grupi E 2018. kada je Ajaks slavio 1:0 u Amsterdamu, a odigrao 1:1 u Lisabonu - gol je dao Tadić.

Benfika će posebnu pažnju morati da obrati na reprezentativca Obale Slonovače Sebastijana Alera, koji je ove sezone na šest mečeva u Ligi šampiona za četvorostrukog šampiona Evrope postigao 10 golova.

Meč između Benfike i Ajaksa na programu je sutra, 23. februara od 21.00.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.