PIRLO JE SPAO NA NISKE GRANE: Prošle sezone se sa Juveom borio za titulu, a sada će sa drugom ekipom za opstanak!
Foto: Profimedia

sunovrat

PIRLO JE SPAO NA NISKE GRANE: Prošle sezone se sa Juveom borio za titulu, a sada će sa drugom ekipom za opstanak!

Pirlo je već neslavno završio prvu i jedinu trenersku epizodu u karijeri pošto se prošle sezone nije proslavio sa Juventusom

Objavljeno:

Kada se letos Salernitana posle 21 godine vratila u Seriju A, vatreni južnjaci su bili puni optimizma i entuzijazma. Ali nova sezona u elitnom rangu italijanskog fudbala nije donela mnogo radosti ljubiteljima fudbala u Salernu.

Salernitana je od početka sezone zaređala sa lošim rezultatima i praktično potpisala ispadanje na trećini sezone, a onda su usledili i problemi oko nedostatka novog vlasnika i klubu je pretilo ekspresno izbacivanje iz lige...

Taj drugi problem se rešio dolaskom novog vlasnika „u minut do 12“, za njim je u direktorsku fotelju stigao i stari vuk Valter Sabatini, a posle njega i gomila pojačanja od kojih su neka zvučna poput Federika Facija, Ivana Radovanovića, Simonea Verdija, Dijega Perotija, Liza Musea...

Međutim, rezultati su nastavili da pate. Salernitana ima 13 bodova iz 23 meča i tek tri pobede od početka sezone. U poslednja dva kola je vezala dva remija protiv direktnih rivala Đenove i Specije ali to nije dovoljno da se približi zoni opstanka za kojom kasni osam bodova.

Ta dva boda neće mnogo značiti ni aktuelnom treneru Stefanu Kolantuonu čiji odlazak je samo pitanje dana jer su u klubu rešili da mu daju otkaz. To nisu još uradili jer nisu našli adekvatnu zamenu. Direktor Sabatini je već kontaktirao Andreu Pirla i ponudio mu klupu Salernitane. Legendarni vezista još nije dao odgovor i vaga da li da prihvati ponudu koju bi mnogo odbili jer Salernitanine šanse su jako male.

Pirlo je već neslavno završio prvu i jedinu trenersku epizodu u karijeri pošto se prošle sezone nije proslavio sa Juventusom. Od tada je slobodan, pominjao se kao želja nekih mnogo većih klubova od Salernitane ali i dalje je bez posla.

Ako Pirlo odbije, Salernitana ima još dve opcije. Prva je Davide Nikola koji je prošle sezone trenirao Torino, a druga je povratak Fabricija Kastorija koji je počeo sezonu na klupi Salernitane ali je dobio otkaz zbog slabih rezultata i na njegovo mesto je došao Kolantuono.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.