VLAHOVIĆU STIGLE ČESTITKE I OD SAIGRAČA IZ PARTIZANA: Objasnio sam mu da mu je ovo najbitniji momenat karijere!
Foto: Profimedia

lepo

VLAHOVIĆU STIGLE ČESTITKE I OD SAIGRAČA IZ PARTIZANA: Objasnio sam mu da mu je ovo najbitniji momenat karijere!

Danas vrhunski klubovi igraju sa napadačem koji je snažan fizički i dobro tehnički obučen, a prati ga 'desetka' sa raznim kvalitetima

Objavljeno:

Nepunih dvanaest i po minuta bilo je potrebno Dušanu Vlahoviću da na debiju za Juventus baci celu Italiju u trans! Majstorski potez srpskog centarfora tema je dana na Čizmi, kao i sama činjenica da je Juventus pregrmeo Veronu na krilima dva najveća pojačanja ove zime - Vlahovića i Zakarije.

Dok Maks Alegri taktički spušta loptu i smiruje strasti kako njegov golgeter plaćen 81.600.000 evra ne bi poleteo, sa svih strana pljušte pohvale uz uverenje da je Juventus napravio pun pogodak! Istog uverenja je i nekadašnji golgeter Partizana i Stare dame Valeri Božinov. Nedavno je bugarski napadač hvalio Vlahovića u razgovoru za srpske medije, sada je opširno pričao i za italijansku štampu, tačnije milansku Gazetu.

- Čuli smo se nedavno, čestitao sam mu, šalili smo se malo. Kaže da me se u Torinu niko ne seća - s osmehom će Božinov i nastavlja:

- Objasnio sam mu da mu je ovo najbitniji momenat karijere. Juventus je prava porodica, čak i kada ne pobeđuje to je jedan od najvećih klubova na svetu -

Bugarin odlično poznaje Vlahovića još iz vremena kada su zajedno delili svlačionicu u Partizanu, pa samim tim kaže da nije nikakva slučajnost što je njegov drug izabrao “sedmicu“ koja je donedavno pripadala Kristijanu Ronaldu.

Valeri Božinov
foto: Saša Pavlić Koky

- To nije nikakva slučajnost. Rekao je novinarima da to ništa ne znači, ali znam da nije ništa slučajno. Lično verujem da je u pitanju marketinški potez, na kojem je insistirao i klub. Posle odlaska CR7 Juventusu je bila potrebna top kupovina. Vlahović je legao u pravom trenutku, a sam izbor 'sedmice' je odličan potez. Za Dušana Juventus će biti veliki izazov, koji će ga voditi ka tome da bude sve bolji i bolji. Verujem da želi da se dokaže u očima njegovog prethodnika, ali i da napravi nešto više -

Danima se na Čizmi spekuliše o tome da li je Paulo Dibala idealan partner Dušanu Vlahoviću i može li Juventus da funkcioniše sa trojicom napadača. Maks Alegri je protiv Verone od starta igrao sa Vlahovićem, Dibalom i Moratom koji nije krio zadovoljstvo zbog toga što je dobio novog saigrača u napadu.

Dušan Vlahović
foto: EPA/Alessandro DI Marco

- Dibala je dobar partner za Vlahovića. Zbog toga se iskreno nadam da će ostati u Juventusu i posle leta. Danas vrhunski klubovi igraju sa napadačem koji je snažan fizički i dobro tehnički obučen, a prati ga 'desetka' sa raznim kvalitetima. Već protiv Verone videlo se da se dobro razumeju, lepo je videti dvojicu mladih igrača kako pomažu jedan drugom i dopunjavaju se kvalitetom. Obratio bih pažnju i na Moratu – ima drugačije karakteristike od Vlahovića, a sada igra i drugačiju poziciju. Takav triling može svakog da uplaši - smatra Božinov.

Valeri Božinov
foto: Saša Pavlić Koky

Sada se postavlja pitanje – može li Vlahović da dostigne nivo dvojice najboljih mladih igrača današnjice, Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda?

- Zato je i izabrao Juventus. Dušan nema iskustva u evrokupovima, nije navikao na to da deli svlačionicu punu šampiona. To će mu jako pomoći da napreduje dalje. S obzirom na godine, ima sve što je potrebno da bude glavni izazivač Halandu i Mbapeu u svakom smislu. Mogao bi uskoro ozbiljno da im se nametne -

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.