AFRIČKI KUP KOMEDIJA: Umesto "Božje ruke", oni imaju BOŽJEG SUDIJU - svirao kraj pre 90. minuta, dva puta!
Foto: Profimedia

a zamalo tragedija...

AFRIČKI KUP KOMEDIJA: Umesto "Božje ruke", oni imaju BOŽJEG SUDIJU - svirao kraj pre 90. minuta, dva puta!

Sikazve je, ipak, imao dobro opravdanje

Objavljeno:

Dženi Sikazve, fudbalski sudija iz Zambije, došao je u centar pažnje javnosti kada je na meču Tunisa i Malija na Afričkom kupu nacija svirao kraj utakmice prvo u 86. minutu, a zatim i 17 sekundi pre isteka 90. minuta!

Nikome nije bilo jasno šta se dešava, Tunišani su pobesneli, a sada je sudija izneo svoju priču.

On je u intervjuu za francuske medije rekao da je bilo veoma vruće i da se zbog toga osećao loše, kako je utakmica odmicala tako se njegovo stanje pogoršavalo, a na kraju je počeo i da gubi orijentaciju.

Dženi Sikazve
foto: Profimedia

- Nisam čuo nikakve pozive od pomoćnika koji su preko slušalica pokušavali da mi se obrate, da mi pomognu, jer su videli da nešto nije u redu. Nisam ih čuo i ne sećam se toga. Bio sam u svom svetu koji je bio odsečen od svih - rekao je Sikazve.

Zambijski arbitar je istakao da je tog dana imao toplotni udar, što je posle meča potvrdila forenzička struka, a da je mogao čak i da umre na terenu. Ipak, kako sam ističe, Bog mu je rekao da je vreme za kraj utakmice i tako ga spasio.

Dženi Sikazve
foto: Profimedia

- Imao sam toplotni udar, ali moglo je biti mnogo gore. Kada sam stigao u bolnicu, rekli su mi da svakog trenutka mogu da upadnem u komu. Tog dana zamalo da završim u kovčegu. Ono što se dogodilo bilo je veoma opasno. Mislim da mi je Bog rekao da završim meč. Spasio me je - ispričao je sudija za "L'Ekip".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.