ŠOKANTNI DETALJI O KRAĐI! BARSELONA OPELJEŠENA I OSTAVLJENA DA PROPADNE! Suma koju ne možemo da pojmimo!
fk barselona, Foto: Profimedia

fk barselona

ŠOKANTNI DETALJI O KRAĐI! BARSELONA OPELJEŠENA I OSTAVLJENA DA PROPADNE! Suma koju ne možemo da pojmimo!

Čelnici Barselone, na čelu sa predsednikom Đoanom Laportom, održali su vanrednu konferenciju kako bi javnosti objasnili tešku situaciju u kojoj se nalaze.

Objavljeno: 16:52h

Tačnije, najviše zbog toga kako bi objasnili da je njihov klub navodno pokraden i da su za dve godine izgubili čak 600 miliona evra.

- Otkrivene su veoma sumnjive radnje. Sve se istražuje. Pronađene su bezrazložne i nesrazmerne isplate. Nasledili smo astronomski dug i ogromne gubitke i to javno govorimo jer navijači imaju pravo da znaju šta je radila uprava pre nas. Zato smo se i obratili tužilaštvu - rekao je Laporta i dodao:

1 / 5 Foto: Profimedia

Javnosti se obratio i potpredsednik Eduard Romeu, kao i stručnjak za ekonomsko pravo Haime Kampanjer.

- Kad smo preuzeli klub, videli smo da imamo mnogo dugova, a da nemamo novca. Nismo mogli da isplatimo plate. Barsa je za dve godine izgubila 600 miliona evra, a samo 135 možemo pripisati pandemiji. Pretvorili smo kratkoročni dug u dugoročni. Sedam godina se nije radilo na infrastrukturi koja je totalno zastarela - rekao je Romeu, dok je Kampanjer dodao:

1 / 5 Foto: Profimedia

Advokati su dobijali veliki novac, a da nisu ništa radili. Govorimo o milionima evra, i do sedam miliona za transfer igrača. Klub je čak platio 1,7 miliona evra da ljudi ne bi pričali određene stvari. Postoje indicije o nelegalnoj isplati od 15 miliona eura jednom klubu za pravo otkupa mladih igrača.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.