Mažić konačno otkrio da li navija za Zvezdu ili za Partizan?
Foto: Nebojša Mandić

evo odgovora

Mažić konačno otkrio da li navija za Zvezdu ili za Partizan?

Mažić je u opširnom intervjuu za nedeljnik Ekspres otkrio i da autoritetom gradi znanje, da je pristalica video-tehnologije, ali i regionalne lige
Objavljeno: 12:39h
foto: Reuters

On je na pitanje kada će obelodaniti navijačku pripadnost, odrečno odgovorio da navija za bilo koji klub. - Ne navijam ni za Zvezdu ni za Partizan! Jednostavno, navijačko opredeljenje u disproporciji je sa mojim poslom. Priče o mom opredeljenju prihvatam kao logično obeležje sudijskog posla. A kad me već pitate, navijam za reprezentaciju Srbije - rekao je Mažić. On je kazao da svoj autoritet na terenu izgradjuje znanjem i kazao da je medjusobno poverenje odlučujuće u kreiranju "fudbalske predstave".

Španci brutalno isprozivali, mi dodali: Ovo je najgora kombinovana postava Reala i Barse ikada, a u njoj su dva Srbina! (VIDEO) - Kao i u svim životnim sferama, sudija svoj autoritet izgradjuje znanjem. Ostali detalji samo su prateći i obavezan segment izgradnje autoriteta na terenu i ispred njega. Tu ne sme da bude propusta. Kartoni su nužna mera na terenu, a medjusobno poverenje često je presudan faktor da svi zajedno učestvujemo u fudbalskoj predstavi za oko, dušu i pamćenje velikog broja navijača. Sudijski tim uvek može da bude presudan tas na vagi i suštinska neizbežna pretpostavka dobre utakmice - rekao je Mažić. Najbolji srpski arbitar rekao je da i timovi analiziraju sudije pre utakmice, kao i da je to deo profesionalizma bez koga je savremeni fudbal nemoguć. - Profesionalizam, pogotovo u evropskim okvirima, ne dozvoljava konformizam. Ako potencijalne nepoznanice svedemo na minimum, i naš uspeh na terenu automatski biva izvesniji. Laicima nije mesto u savremenom fudbalu - rekao je Mažić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.