DETONACIJA POSLEDNJEG DANA PRELAZNOG ROKA: Kilijan Mbape u Real Madridu! (FOTO)
Foto: Profimedia

KAKAV TRANSFER!

DETONACIJA POSLEDNJEG DANA PRELAZNOG ROKA: Kilijan Mbape u Real Madridu! (FOTO)

Francuz u Madrid stiže kao slobodan igrač narednog leta

Objavljeno: 17:38h

Nemački Bild ekskluzivno javlja da je Real Madrid dogovorio dolazak francuskog superstara Kilijana Mbapea i da će ga zvanično potvrditi posle okršaja protiv Pari Sen žermena u osmini finala Lige šampiona.

Francuz u Madrid stiže kao slobodan igrač narednog leta kada mu istekne ugovor, a njegova plata će godišnje Real koštati oko 50.000.000 evra. Bild navodi bruto godišnju samu što znači da će Mbapeova neto plata po sezoni iznositi nešto više od 25.000.000 evra jer je porez u Španiji na plate fudbalera nešto manji od 50 odsto.

Godinama je Real Madrid jurio Mbapea. Prvo kada je igrao u Monaku ali je tada bilo nemoguće dovesti ga jer je Real u ekipi imao Ronalda, Bejla, Benzemu i budžet za plate koji je bio u cvrenom. Ipak, posle odlaska Ronalda i još nekih dobrih poteza Kraljevskog kluba u prelaznim rokovima je obezbeđen ogroman prostor u budžetu za dovođenje top pojačanja.

Još kada se Real na leto reši Gereta Bejla kojem ističle ugovor i čija bruto plata ih je godišnje koštala oko 35.000.000 evra... Ispostavlja se da Real neće morati da napravi skoro nikakve finansijske napore za dovođenje igrača kao što je Mbape.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.