BORJAN VODI KANADU NA SP: Golman Zvezde frustrirao Amere, 1 ODBRANA JE VIRALNA, a pobeda rođendanski poklon! VIDEO
Milan Borjan, Foto: Profimedia

sve bliži cilju

BORJAN VODI KANADU NA SP: Golman Zvezde frustrirao Amere, 1 ODBRANA JE VIRALNA, a pobeda rođendanski poklon! VIDEO

Kapiten crveno-belih je ovaj duel uporedio sa derbijem Zvezde i Partizana

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Kanade krupnim koracima grabi ka Svetskom prvenstvu u Kataru, a jedan od najzaslužnijih za to jeste Milan Borjan.

Kao i u većini mečeva tokom kvalifikacija, kapiten Crvene zvezde je briljirao i u velikoj pobedi protiv SAD (2:0) kada je pri rezultatu 1:0 paradom spasio izjednačenje u finišu poluvremena.

- Prvo bih čestitao rođendan svom ocu i ovo je sjajan poklon za njega. Što se tiče utakmice, bila je neverovatna! Ovi momci ne znaju da stanu, ovaj tim je nešto posebno. Za ovo smo se borili, korak smo bliže SP i istoriji Kanade. Defanzivno smo igrali sjajno, nije u pitanju samo moja odbrana nego je i ostatak ekipe bio odličan u defanzivi - rekao je Borjan i dodao:

- Rekao sam im da posao nije gotov i da ne možemo još da slavimo. Nismo opušteni, fokusirani smo na preostale utakmice kako bi zvanično obezbedili SP. Želimo da svet respektuje Kanadu. Malo ćemo slaviti sa svojom porodicom večeras, a onda da se koncentrišemo za duel sa El Salvadorom.

Govorio je golman srpskog šampiona i o tome koliko je dužan Kanadi.

- Ja sam u Kanadu došao sa 13 godina. Kanada je mojoj porodici dala mogućnost da imaju bolji život i ovo je neki način na koji ja pokušavam da se odužim. Mislim da je tako i sa ostalim momcima. Kanada je multikulturalna, ali smo svi jedna zemlja.

Na kraju, uporedio je duele sa SAD sa večitim derbijem.

- Rivalitet između SAD i Kanade je nešto posebno. Dve zemlje jedna pored druge, to je veliki derbi, kao Crvena zvezda - Partizan u Srbiji. Kad god odem u SAD, dočeka nas 50-60 hiljada ljudi koji viču na nas, ne poštuju nas. I kada god igramo protiv njih, to je nešto posebno i dajemo sve od sebe da učinimo našu zemlju ponosnom. Nekada su govorili da je sa Kanadom lako, a sada su uplašeni kada igraju protiv nas.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.