VALENSIJA DOVODI POJAČANJA IZ LAJPCIGA I MILANA!
Foto: EPA/Kai Foersterling

TRANSFER

VALENSIJA DOVODI POJAČANJA IZ LAJPCIGA I MILANA!

"Slepi miševi" uključili su se u završnicu zimske pijace

Objavljeno: 15:43h

Dugo je Valensija mirovala na fudbalskoj pijaci, a onda se aktivirala u samom finišu.

Opšte je poznato da je finansijska situacija u klubu sa Mestalje loša i da Valensija nema više novca kao nekada da kupuje skupa pojačanja, ali je uspela da pronađe “low-cost” varijante za popunu deficitranih pozajmica.

Prvo je pre nekoliko dana došao švajcarski štoper Eraj Džomert iz Bazela za samo 800.000 evra jer je tamo ušao u poslednjih šest meseci ugovora. Ali to je bio sam uvod za dva zvučnija pojačanja. Tragalo se za vezistom i krilom.

Dovođenje centralnog veznog je bio prioritet jer je Danijel Vas dobio zeleno svetlo za prelazak u Atletiko Madrid koji je na kraju dogovorio posao kada je podigao ponudu sa 2.000.000 na 2.500.000 evra, Valensijina prva meta je bio Amadu Dijavara iz Rome ali nije došlo do dogovora o pozajmici.

Ali je zato ekspresno dogovorena pozajmica Ilaiša Moribe iz Lajpciga. Reprezentativac Gvineje je letos stigao u Lajpcig iz Barselone kao veliki talenat. Nemci su platili za njega čak 16.000.000 evra iako je u prvom timu Barse imao tek 16 odigranih utakmica.

Ali nije se snašao u Nemačkoj... Odigrao je samo šest mečeva u svim takmičenjima i razočarao menadžment Bikova. Kada se javila Valensija sa željom da ga pozajmi, Nemci se nisu mnogo razmišljali. Dozvolili su Valensiji opciju kupovine ali i opciju da se pozajmica produži na još godinu dana. Na Mestalji veruju da će mladog Afrikanca vratiti u formu i da će on pokazati potencijal zbog kojeg su se letos lomila koplja za njegov potpis.

Paralelno sa dovođenjem veziste, Valensija je na tržištu tražila i krilo. Prva želja je bio maldi Brajan Hil koji se nije snašao u Totenhemu posle letošnjeg transfera iz Sevilje. Ipak, londonski klub je tražio previše novca za pozajmicu uz uslova da Slepi miševi plaćaju ceo preostali deo Hilove plate. Valensiji to nije bilo isplativo i preorijentisala se na Samua Kastiljeha iz Milana.

Nekadašnji član Viljareala je od letos praktično otpisan u Milanu. Tada je stavljen na transfer listu ali nije želeo da ode. Nije licenciran ni za Ligu šampiona, a u prvenstvu je dobio tek poneku šansu. I ove zime mu je ponovljeno da potraži novi klub pa je na kraju pristao da ode. Prvo ga je htela Sampdorija, pregovarali su ali je on odbio klub iz Đenove kada se javila Valensija. Dva kluba su trenutno u odmaklim pregovorima oko formule transfera s obzirom da Španac ima ugovor sa Rosonerima do 2023. Verovatno će i ovde biti pozajmica s opcijom kupovine…

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.