VLAHOVIĆ PONOVO U CRNO-BELOM DRESU! Partizan se raduje novom transferu, MILIONI stižu u Humsku!
Foto: Starsport©

trljaju ruke

VLAHOVIĆ PONOVO U CRNO-BELOM DRESU! Partizan se raduje novom transferu, MILIONI stižu u Humsku!

U Partizanu uveliko trljaju ruke

Objavljeno: 08:19h

Prvo se pominalo 100.000.000 evra, pa dvadeset manje kao krajnja granica ispod koje Fjorentina neće ići. Bila je to muzika za uši i čelnicima Partizana, koji su sve vreme u poslednjih godinu dana pažljivo motrili na situaciju oko Dušana Vlahovića, na kojeg su bacili oko najveći klubovi Evrope.

Imao je i Partizan svoju računicu zašto mu je važna Dušanova sudbina. Kako je to jednom prilikom otkrio direktor crno-belih Miloš Vazura, Vlahovićev transfer iz Fjorentine doneće Parnom valjku tri odsto od te prodaje.

„Partizan će dobiti tri procenta od transfera svakog fudbalera. Ako pričamo o Vlahoviću, bude li posao vredan 60.000.000 evra to bi značilo da nama sleduje 1.800.000“, pričao je letos Vazura.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Srpski reprezentativac je premašio tu projektovanu sumu. Juventus će za njega platiti Fjorentini 67.000.000 evra, kako pišu italijanski mediji. U igri je i dodatnih 3.000.000 evra kroz bonuse, ali to ne utiče na parče kolača koje će pripasti Partizanu.

Kada se suma provuče kroz kalkulator, ispada da će beogradskom klubu pripasti nešto malo više od 2.000.000 evra od Vlahovićevog prelaska u Juventus. Svaki dinar dobro dođe srpskom velikanu koji nije baš u najsjajnijoj situaciji, a dva miliona evra su već sasvim solidna para.

Međutim, ne može da se previdi i činjenica da je Partizan u zimu 2017. prodao jednog od danas najtraženijih napadača sveta za tričavih 1.900.000 evra. Dakle, veći novac će crno-beli dobiti na osnovu tri odsto od Dušanovog prelaska iz Fjorentine u Juventus nego kada je iz Humske 1 otišao na Čizmu.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.