SALAH SA NAJVEĆIM AMBICIJAMA ZAPOČINJE TAKMIČENJE NA KAN: Uvek mi je bila želja da osvojim nešto sa svojom zemljom!
Foto: EPA/Juanjo Martin

ambiciozno

SALAH SA NAJVEĆIM AMBICIJAMA ZAPOČINJE TAKMIČENJE NA KAN: Uvek mi je bila želja da osvojim nešto sa svojom zemljom!

Selekcija koju sa klupe predvodi Portugalac Karlos Keiroš je u Grupi D sa Sudano, Gvinejom Bisao i glavnim konkurentom u borbi za sledeću fazu Nigerijom, s kojim će debitovati na turniru u utorak od 17 časova

Objavljeno:

Kapiten Egipta Muhamed Salah nada se tituli na Kupu afričkih nacija (KAN).

"Faraoni" su najtrofejnija selekcija Afrike sa sedam titula, ali poslednju su osvojili 2010. godine.

Godinu dana kasnije Salah je debitovao za nacionalni tim, ali je propustio finale 2017. u kojem je slavio ovogodišnji domaćin turnira Kamerun.

- Mislim da je ovo jedini trofej koji nisam osvojio. Srećan sam što smo se plasirali na Svetsko prvenstvo posle 30 godina, ali uvek sam govorio da bih voleo da nešto osvojim sa svojom zemljom - rekao je Salah.

Salah je sada na vrhuncu karijere, postigao je 23 gola na 26 utakmica za Liverpul ove sezone, pa se nada da će na tom nivou nastaviti i u dresu reprezentacije. - Ponosan sam što nosim ovaj dres. Daću sve od sebe za tim. Osvajao sam individualne nagrade, ali to nije bitno, uvek su važnije timske. Nadam se da možemo uraditi nešto ovog puta, ali nismo glavni favorit za titulu - rekao je napadač Egipta.

Selekcija koju sa klupe predvodi Portugalac Karlos Keiroš je u Grupi D sa Sudano, Gvinejom Bisao i glavnim konkurentom u borbi za sledeću fazu Nigerijom, s kojim će debitovati na turniru u utorak od 17 časova.

- Imamo dobrog selektora, imamo dobar tim. Imamo dobru grupu koja igra za reprezentaciju deset, jedanaest godina. Daćemo sve od sebe i nadam se pobediti - zaključio je Salah.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.