NAJTEŽE JE OSTATI NA VRHU! OČEKUJU NAS ISKUŠENJA! Duljaj o tome šta stvara ogroman pritisak i šta je cilj Partizana
Foto: partizan.rs

FK Partizan

NAJTEŽE JE OSTATI NA VRHU! OČEKUJU NAS ISKUŠENJA! Duljaj o tome šta stvara ogroman pritisak i šta je cilj Partizana

Fudbaleri Partizana su u 2021. godini odigrali 56 utakmica i ostvarili 46 pobeda i po pet remija i poraza.

Objavljeno:

Za FK Partizan drugi deo godine bio je daleko sadržajniji, sa 12 mečeva na međunarodnoj sceni, gde je ostvaren plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija, obezbeđen prolaz u četvrtfinale Kupa Srbije, a ono što je najvažnije, polusezonu u Superligi Srbije je okončana na prvoj poziciji.

Za klupski sajt, svoje impresije izneo je Igor Duljaj:

- Imali smo odličnu polusezonu i moramo da budemo zadovoljni. Ostvarili smo sve što se od nas očekivalo, prvi smo na tabeli, zimujemo u Evropi…

Igor Duljaj
foto: partizan.rs

Odigrali smo mnogo utakmica, bio je to veliki napor za igrače, mnogo smo leteli. Svaka neprospavana noć je teška za fudbalere, budući da nemaju dovoljno vremena za odmor, a naredna utakmica je već za dan ili dva.

Ipak, tako je to u profesionalnom fudbalu i voleo bih da tih letova bude što više jer bi to značilo da Partizan nastavlja igranje u Evropi - kaže Igor Duljaj, desna ruka glavnog trenera Aleksandra Stanojevića, a zatim objašnjava koliko je važno da u takvom ritmu mečeva igrači dobiju što konkretnije informacije o protivnicima:

- Utakmica traje 90 minuta, ali da biste se pripremili za nju potrebno je mnogo rada kompletnog stručnog štaba.

Igor Duljaj
foto: partizan.rs

- Trudimo se da o svakom protivniku prikupimo što više informacija, odgledamo po 3-4 utakmice, a trener Stanojević i mnogo više od toga. U vreme dok sam bio igrač stručni štab je brojao mnogo manje članova, tu čak nije bio ni kondicioni trener i igračima je danas mnogo lakše da napreduju nego pre dvadesetak godina.

Igrački pogon Partizana je dobio slobodno do 12. januara za kada je zakazano okupljanje u SC “Teleoptik” i nastavak takmičenja na sva tri fronta.

Igor Duljaj
foto: partizan.rs

- Očekuje nas mnogo iskušenja u 2022. godini. Mi smo lideri na tabeli, a najteže je ostati na vrhu jer vas uvek neko juri i to stvara ogroman pritisak, ali sve je to normalno kad se nalazite u Partizanu.

- Naš cilj je da na ovom mestu ostanemo i na kraju prvenstva i imamo dovoljno vremena da se pripremimo za sve ono što je pred nama - završava Igor Duljaj.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.