KLOP SPREMA TRANSFER BOMBU NA OSTVRU: Liverpul spremio BOGATSTVO za prvu zvezdu direktnog rivala!
Dođi 'vamo: Jirgen Klop, Foto: EPA/Peter Powell

testira vodu

KLOP SPREMA TRANSFER BOMBU NA OSTVRU: Liverpul spremio BOGATSTVO za prvu zvezdu direktnog rivala!

Da stvar bude zanimljivija, Arsenal i Liverpul očekuje dvomeč u polufinalu Liga kupa, pa i meč u Premijer ligi ovog januara

Objavljeno:

U Engleskoj bi mogli da vidimo jedan spektakularan transfer ovog januara, ako je verovati tamošnjim medijima.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop je veliki fan Bukaja Sake (20), krila Arsenala, a "Mirror" jutros donosi vest da nemački stručnjak lagano odmerava situaciju i mogućnost da mladi Englez već u januaru pređe u njegov tim.

Bukajo Saka
foto: EPA/Andrew Boyers

Redsi će mesec dana biti bez usluga Mohameda Salaha i Sadia Manea koji idu na Afrički kup nacija. Oriđi i Minamino nisu fudbaleri na koje se Klop može skroz osloniti obzirom da su se pokazali 'samo' kao odlični džokeri.

Sa druge strane, Firmino je daleko od prave forme, tako da je Žota jedini koji daje Klopu sigurnost u fazi napada kada ne bude Manea i Salaha.

Saka je krilni igrač, ali bi se uklopio u Klopovu filozofiju igre, međutim "Tobdžije" sigun ne žele da se odreknu ne samo jednog od svojih najvećih talenata već i jednog od najboljih igrača već drugu sezonu zaredom.

FK Arsenal, Bukajo Saka, Tomas Parti, Kiran Tirni
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Sigurno će tražiti dobar novac, ako uopšte uzmu u razmatranje ponudu za ovaj transfer. Saka ima vrednost od 65 miliona eura, ugovor s Arsenalom do 2024. godine i teško da bi tu Liverpul prošao ispod 80-90 miliona evra.

Pomenuti fudbaler je odigrao 31 utakmicu za mlađe selekcije Engleske i postigao sedam golova, a već ima upisanih 14 nastupa uz četiri pogotka za "A" reprezentaciju Engleske.

U ovoj sezoni za najpopularniji londonski klub je odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima, postigao šest golova i upisao četiri asistencije.

Bukajo Saka, Antonio Ridiger
foto: EPA/Matt Childs/POOL

Ove spekulacije nam garantuju zanimljiv januar na Ostrvu, a nije prvi put da Liverpul pokušava da se znatno pojača domaćom zvezdom i istovremeno oslabi direktnog rivala, Arsenal, s obzirom da je Aleks Okslejd-Čejmbrlejn leta 2017. kao prešao u Liverpul iz Londona tek što je stasao u odličnog igrača pod vođstvom Arsena Vengera.

Da stvar bude zanimljivija, Arsenal i Liverpul očekuje dvomeč u polufinalu Liga kupa, pa i meč u Premijer ligi ovog januara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.