DEFINITIVNI ODLAZAK SA MARAKANE! Čeka se razrešenje Borjanove sudbine!
Stadion Rajko Mitić, Foto: Espreso.co.rs

FK Crvena zvezda

DEFINITIVNI ODLAZAK SA MARAKANE! Čeka se razrešenje Borjanove sudbine!

Crvena zvezda će već tokom zimske pauze imati nekoliko promena u sastavu tima, pa će se tako na prvom okupljanju pred trenerom Dejanom Stankovićem i saigračima pojaviti novi napadač Ohi, a ono što je već sada sigurno, na pozivci neće biti napadača Alekse Vukanovića.

Objavljeno:

Njemu zvanično 31. decembra ističe ugovor sa crveno-belima i tada će postati slobodan igrač, a kako Telegraf saznaje, ugovor definitivno neće biti produžen.

Interesantno je da je Vukanović igrao na poslednjem Zvezdinom meču u 2021. godini, kada je bio starter na gostovanju TSC-u. Ipak, u poslednje vreme je malo igrao, a i javno je izrazio nezadovoljstvo zbog minutaže i istakao da mu nije jasno zašto ne igra, da je zaslužio da dobije priliku, ali da poštuje odluku trenera Dejana Stankovića.

- Drago mi je da sam bar ušao, jer nisam dugo igrao i ne znam iz kogSave and publish razloga. Pošteno treniram, što mi je najbitnije. Ugovor sa Zvezdom mi ističe na zimu. Po završetku jeseni biću spremam da tražim novi klub. Posle utakmice u Lazarevcu svi su bili zadovoljni mojom igrom, to mi je nešto najlepše što mi se desilo u poslednje vreme - rekao je Vukanović za "Sportski žurnal posle meča u Lazarevcu, što je bio njegov prvi meč posle 5 meseci pauze, tokom kojih je bio i povređen, ali i dugo na klupi ili van konkurencije i nakon što se oporavio.

Aleksa Vukanović, Nikola Krstović
foto: Starsport©

- Stvarno to ne znam i neću da ulazim u razloge. Moje je da ćutim i da radim. Nikad nisam išao da pričam sa trenerom ili upravom i tražio objašnjenje zašto ne igram. Valjda ću jednog dana saznati zašto me nije bilo u timu, ne znam... Zaslužio sam više da igram, poštujem odluku trenera. Nikad nisam imao toliki razmak između dve utakmice, čak nisam ovoliko pauzirao ni zbog povrede - rekao je Vukanović tada.

Vukanovića će navijači Zvezde najviše pamtiti po golu koji je dao protiv Jang Bojsa, koji je odveo Zvezdu u Ligu šampiona 2019. godine. Interesantno je da je pre meča imao razgovor i sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je i sam otkrio detalje njihovog razgovora, kada je predosetio da bi on mogao da bude heroj utakmice.

Vukanović je za Zvezdu odigrao 83 utakmice tokom dve i po godine na Marakani, postigao je 14 golova i upisao 9 asistencija. Osim gola protiv Jang Bojsa, navijači Zvezde će pamtiti i gol u pobedi od 2:1 nad najvećim rivalom Partizanom na 160. večitom derbiju.

Dušan Jovančić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Njegoš Petrović
foto: Starsport©

Da li će Vukanović biti jedini igrač koji će napustiti crveno-bele, ostaje da se vidi do početka priprema i zimskog prelaznog roka. Na izlaznim vratima je i Loi Dioni, koji je takođe nezadovoljan i o kojem je nedavno pisao i francuski L'Ekip.

Takođe, još nije poznata ni sudbina kapitena Milana Borjana, koji je imao izlive nezadovoljstva na Instagramu i izrazio želju da napusti klub, uz gafove svoje supruge Snežane koja je prozivala upravu da ne isplaćuje redovno plate igračima, a sve nakon sukoba u svlačionici crveno-belih sa trenerom Dejanom Stankovićem posle meča u Surdulici. Međutim, Zvezda mu je jasno stavila do znanja da ga neće pustiti i da on ima čvrst ugovor sa klubom još godinu i po dana.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.