NASTASIĆ NAPUŠTA FIRENCU: Valensija otvara vrata Matiji ove zime?
Foto: Profimedia

la liga

NASTASIĆ NAPUŠTA FIRENCU: Valensija otvara vrata Matiji ove zime?

Ponovo aktivna priča na relaciji Valensija - Nastasić

Objavljeno:

Kada je letos Matija Nastasić birao novi klub, jer se rastajao sa Šalkeom, Valensija je bila jedna od najbližih opcija. Čak se u jednom momentu računalo da je to „sigurica“.

Ipak, Nastasić je izabrao da se vrati u Seriju A, da ponovo obuče dres Fjorentine, ali ispalo je da to nije bio najsrećniji izbor. Samo tri utakmice odigrao je srpski štoper ove sezone u ljubičastom dresu i raspoložen je da ponovo promeni sredinu.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Matija Nastasić
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Nije ulog mali, reprezentacija Srbije se plasirala na Svetsko prvenstvo i valja biti starter u nekom timu, da bi se čuvala forma kad dođe vreme da se biraju putnici za Mundijal.

Kako piše španski AS, Valensija ponovo traži štopera, to joj je prioritet za zimski prelazni rok, a jedan od igrača koji je ponuđen Slepim miševima je – Matija Nastasić. Pored njega, opcije su Dijego Godin, koji će u januaru prekinuti saradnju sa Kaljarijem, potom Horhe Mere, španski defanzivac iz Kelna, a tu je i Hezus Valjeho, koji planira da napusti Real Madrid. Sva četvorica su, navodno, ponuđena Valensiji, koja vaga koji je od njih najbolje rešenje za njene probleme u odbrani.

Valensija, koja se bori da 2021. godinu završi na mestu koje vodi u Evropu, ima samo trojicu štopera na raspolaganju: Gabrijela Paulistu, Omara Alderetea i Muktara Dijakbija. Nekog velikog vremena za vaganje nema, jer klub sa Mestalje ima težak raspored u januaru: ide na noge Real Madridu 8. januara, dok će nedelju dana kasnije dočekati Sevilju, a onda sledi gostovanje Atletiku iz Madrida.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.