VAŽNO JE ZVATI SE DUŠAN! Tadić i Vlahović na listi najboljih fudbalera! LEVANDOVSKI PRVI NA TOM SPISKU!
Robert Levandovski, Foto: Profimedia

gardijan

VAŽNO JE ZVATI SE DUŠAN! Tadić i Vlahović na listi najboljih fudbalera! LEVANDOVSKI PRVI NA TOM SPISKU!

Engleski Gardijan doneo svoju listu najboljih fudbalera u godini na izmaku.

Objavljeno:

Robert Levanvodski je najbolji fudbaler na svetu, a dva Srbina su u svetskoj eliti! Ugledni engleski "Gardijan" izbacio je svoju listu najboljih fudbalera u ovoj godini i dodelio je epitet najboljeg na svetu napadaču Bajerna.

Mohamed Salah
foto: EPA

Drugi igrač sveta po njihovom izboru je Mohamed Salah, a dobitnik Zlatne lopte Lionel Mesi je tek treći. Na četvrtom mestu našao se Karim Benzema, peti je Žoržinjo, šesti Kilijan Mbape, sedmi Erling Holand, a tek osmi Kristijano Ronaldo!

U prvih deset su još N'Golo Kante i Kevin De Brujne, a od ranije znamo da su u najboljih 100 fudbalera sveta dva Srbina! Dušan Vlahović je uspeo da se nađe tek na 57. mestu iako je iza sebe imao sezonu u kojoj je izjednačio rekord Kristijana Ronalda i u kojoj je najbolji igrač Serije A.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

"On je napadač koji se traži ove sezone, pogotovo ako su vam finansije preživele virus korona. Srbin ima 21 godinu i deluje da ima sve. Došao je u Fiorentinu iz Partizana 2018. godine, a od prošlog decembra ne prestaje da daje golove. U vreme kada ovo pišemo dao je 43 pogotka za klub i reprezentaciju u proteklih 12 meseci", piše u obrazloženju "Gardijana".

FK Ajaks, Dušan Tadić
foto: Profimedia

Dušan Tadić je nedavno proglašen za najboljeg srpskog fudbalera u 2021. godini, a našao se na 89. mestu ove liste.

"Tadićeva karijera će još jednom biti na vrhuncu krajem 2022. godine kada bude predstavljao Srbiju na Svetskom prvenstvu sa 34 godine. Dao je jedan od golova koji su Srbiju odveli na SP te dramatične noći u Lisabonu prošlog meseca i tako krunisao još jednu godinu. Tadić ne pokazuje znake starenja iako bi trebalo da je na zalasku karijere", navodi se u objašnjenju "Gardijana.

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.