KLOP IMA MOLBU ZA FUDBALSKI SAVEZ ENGLESKE: Dozvolite nam da igramo samo jednu utakmicu u polufinalu Liga Kupa!
Foto: EPA/Peter Powell

hoće li mu ugoditi

KLOP IMA MOLBU ZA FUDBALSKI SAVEZ ENGLESKE: Dozvolite nam da igramo samo jednu utakmicu u polufinalu Liga Kupa!

Da li će čelnici takmičenja popustiti, ostaje da se vidi, ali činjenica je da su zahtevi oba trenera na mestu, s obzirom na veliki broj mečeva i pretrpan kalendar, ali i pandemiju koronavirusa koja je desetkovala gotovo sve klubove

Objavljeno:

Menadžeri Liverpula i Totenhema, Jirgen Klop i Antonio Konte, spremili su zahtev organizatorima Liga kupa i Premijer ligi.

Liverpul je posle 3:3 u regularnom toku u na penale bio bolji od Lestera u susretu četvrtfinala Liga kupa, dok je Totenhem u gradskom derbiju pobedio Vest Hem sa 2:1.

Žrebom je određeno da u polufinalu igraju Liverpul i Arsenal, a drugi par čine Čelsi i Totenhem.

Prema propozicijama takmičenja, u polufinalu se igraju dva meča i to u nedeljama od 3. i 10 januara.

Tako nešto nikako ne bi išlo u prilog posebno Liverpulu koji bi imao niz od pet mečeva u svega 12 dana.

Sa tim da se igra samo jedan meč u polufinalu, bez obzira ko je domaćin, saglasan je i menadžer Totenhema Antonio Konte, pa će on biti taj koji će podržati Klopa kasnije na sastanku sa čelnicima lige.

- Mislim da bi svakako bilo bolje da imamo jedan meč u polufinalu, mada nije važno šta ja govorim. Ako odrede dve utakmice, onda ćemo igrati dve utakmice. Svakako, od pomoći bi nam bilo da se igra samo jedan meč. Igramo sa Arsenalom, to je u redu, igrali smo već sa njima, pa ko bude bolji, neka ide dalje. Ja o zdravlju igrača ne pričam samo ove, već šest godina unazad, čak i duže - kaže Jirgen Klop.

Gotovo identičan stav ima i Konte.

- Ako bih ja mogao da odlučujem, onda bi to bilo da se igra jedna, umesto dve utakmice. Posebno zbog situacije u kojoj smo. Ipak, poštovaćemo pravila - rekao je Konte.

Da li će čelnici takmičenja popustiti, ostaje da se vidi, ali činjenica je da su zahtevi oba trenera na mestu, s obzirom na veliki broj mečeva i pretrpan kalendar, ali i pandemiju koronavirusa koja je desetkovala gotovo sve klubove.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.