SAVET ZA SUZBIJANJE OPASNOG VIRUSA: TUŠIRANJE NIJE POŽELJNO, igrači da dolaze pred sam početak treninga!
Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

la liga

SAVET ZA SUZBIJANJE OPASNOG VIRUSA: TUŠIRANJE NIJE POŽELJNO, igrači da dolaze pred sam početak treninga!

Korona zadaje sve više glavobolja čelnicima La lige i klubova u Španiji. Zbog toga, odlučeno je da se za utakmice Primere i Segunde vrate a snagu pravila koja su važila na vrhuncu pandemije - ali i uvedu neka nova!

Objavljeno:

Najviše problema imaju Real Madrid i Atletik Bilbao, ali ni ostali timovi nisu pošteđeni. Iako je situacija, bar za sada, bolja nego u Premijer ligi, Španci su rešili da naprave nekoliko oštrih rezova.

Prvo pravilo je da će od sada svaki igrač i član osoblja morati da uradi brzi antigenski test svakoga dana pre treninga ili utakmice, a po povratku sa Božićnih praznika, obavezan je PCR test.

Osim toga, klubovima je preporučeno nekoliko pravila, koji za sada nisu obavezni. Preporučuje se da igrači na utakmice i treninge dolaze pred sam početak i to u opremi, kako bi se izbeglo zadržavanje u svlačionicama. Takođe, nepoželjno je i tuširanje na stadionu, igračioma se preporučuje da se tuširaju kod kuće ili u hotelu kad god je to moguće?

Osim ovih pravila, ostavljena je mogućnost klubovima da uvode dodatna pravila, a oni svakako mopraju da prate i uputstva lokalnih vlasti, pošto pravila se razlikuju od regiona do regiona. Tu spada i vreme koje igrači moraju da provedu u izolaciji ako se utvrdi da su pozitivni, a Liga neće donositi svoje propise po tom pitanju.

Espreso/Novosti


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.