NI NEKE DIKTATORE NE OBOŽAVAJU KAO MESIJA: Osvanuo mural visok 60 m sa Leovim likom PREKO CELE ZGRADE! (FOTO)
Foto: Profimedia

nova počast

NI NEKE DIKTATORE NE OBOŽAVAJU KAO MESIJA: Osvanuo mural visok 60 m sa Leovim likom PREKO CELE ZGRADE! (FOTO)

Nakon što je ovog leta konačno osvojio svoj prvi trofej sa "Gaučosima", i to u Brazilu posato prvak Južne Amerike, dižu ga u nebesa. Šta će tek biti ako ostvari najveći san i postane i šampiomn sveta sa Argentinom...

Objavljeno:

Lionel Mesi je za mnoge odavno najbolji fudbaler svih vremena, ali u domovini su mu uvek jedno zamerali.

Argentinci nisu hteli ni da porede asa Pari Sen Žermena sa Dijegom Maradonom i čak su ga optuživali da ne igra sa istom strašću u nacionalnom dresu kao što je to činio u Barseloninom.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Ali, nakon što je ovog leta konačno osvojio svoj prvi trofej sa "Gaučosima", i to u Brazilu posato prvak Južne Amerike, dižu ga u nebesa. Šta će tek biti ako ostvari najveći san i postane i šampiomn sveta sa Argentinom...

U Mesijevom rodnom Rosariju navijači su mu odali počast tako što su mu napravili mural visok 60 metara na zidu jedne zgrade.

Mural prikazuje Mesija u dresu Argentine s desnom rukom na grudima i suncem (simbolom Argentine, nalazi se i na zastavi) kako sija iznad njega.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Lokalni umetnici Marlen Surijaga i Lisandro Urteaga stvorili su tako zadivljujuće delo u čast sedmostrukom osvajaču Zlatne lopte.

Delo je u sklopu projekta 'Common Messi', koji ima za cilj da proširi slike globalne superzvezde preko brojnih zgrada u Rosariju.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Navijači su oduševljeni ovim delom, a za argentinske medije to su i prokomentarisali: "On to zaslužuje od Argentine, dugo je nosio njihovu zastavu, poštovanje Mesiju."

"Mesi, najveći svih vremena", glasi drugi komentar, dok jedan navijač dodaje da mural izgleda ludo.

Legendarni fudbaler za reprezentaciju Argentine odigrao je 158 utakmica i postigao 80 golova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.