STERLING PONOVO IGRA NA SJAJNOM NIVOU: Gvardiola odbacio navode da je on najzaslužniji za njegove dobre partije
Foto: Profimedia

potez koji je promenio sve

STERLING PONOVO IGRA NA SJAJNOM NIVOU: Gvardiola odbacio navode da je on najzaslužniji za njegove dobre partije

Španski stručnjak osvrnuo se i na neizvesnu borbu za titulu šampiona sveta u Formuli 1

Objavljeno: 15:56h

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola odbacio je navode da je on najzaslužniji za povratak u formu fudbalera Rahima Sterlinga. Sterling je krajem prošle sezone izgubio mesto u timu, a nije imao veliku minutažu ni početkom ove sezone. Međutim, u poslednje vreme igra dobro, postigao je pet golova u poslednjih osam utakmica.

Gvardiola je rekao da je "smešno" sugerisati da bi njega trebalo pohvaliti što je njegovo izbacivanje Sterlinga iz tima i da je taj potez podstakao preokret u formi fudbalera.

- Želeo bih zbog svog ega da kažem da jeste, kao i zbog boljeg ugovora za naredne sezone. Ali, žao mi je, to je najsmešnija stvar, sve zasluge pripadaju fudbaleru - rekao je Gvardiola, preneo je Eurosport.

- Otkriću tajnu, kada smo igrali protiv Aston Vile (1. decembra), dan pre toga imali smo 12 igrača i Sterling nije bio izabran. Posle toga (Ilkaj) Gundogan je imao bolove u leđima i nije mogao da putuje pa je Rahim igrao. Pogledajte prvih 15, 20 minuta, to je možda bilo njegovih najboljih 15, 20 minuta u poslednjih nekoliko meseci - dodao je trener Pep Gvardiola.

Pep Gvardiola
foto: Profimedia

Gvardiola je rekao da je "i on nešto uradio, ali da je Sterling najzaslužniji".

- Mogu da pričam o teorijama, koliko smo dobri, koliko je lepo vreme u Mančesteru, žrebu Lige šampiona, mogu da se pretvaram da znam sve, ali sve apsolutno pripada igračima. Od njega želim više, ali i od Gundogana, želim više od Kevina (De Brujnea), želim više čak i od Bernarda (Silve), od Rodrija - dodao je Gvardiola koji se zatim osvrnuo i na žestoku i neizvesnu borbu za titulu šampiona Formule 1, u kojoj je vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio Luisa Hamiltona iz Mercedesa u poslednjoj trci u sezoni.

- Verstapen i Luis su neverovatni šampioni, ali ponekad uspeh ne zavisi od tebe. Nešto drugo odlučuje pobednika. Igrači moraju da se se bore kao Verstapen i Hamilton do kraja. Na kraju, zakon ili VAR ili loša odluka mogu da se dogode pa da ne pobediš. Ono što moraš da uradiš, kao što je Rahim radio u poslednjim utakmicama ili što su uradila dvojica neverovatnih sportista Formule 1, nikada ne smeš da odustaneš - rekao je on.

Siti igra večeras protiv Lidsa i u slučaju pobede stekao bi četiri boda prednosti na prvom mestu na tabeli u odnosu na drugoplasirani Liverpul.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.