SPREMA SE REKONSTRUKCIJA U BARSELONI: Ćavi rešio da do proleća "počisti" pola tima, moguć i rastanak sa kapitenom!
Foto: EPA/Noushad Thekkayil

LA LIGA

SPREMA SE REKONSTRUKCIJA U BARSELONI: Ćavi rešio da do proleća "počisti" pola tima, moguć i rastanak sa kapitenom!

Vreme za promene

Objavljeno:

Barseloni sledi potpuna rekonstrukcija tima u zimskom prelaznom roku, a osim igrača koji nemaju značajnu minutažu na izlaznim vratima su i oni koji su premašili zenit karijere.

Prema pisanju španskog "El Nacionala" klub bi mogao da napusti ovosezonski kapiten Serhio Buskets, koji je nakon odlaska Lionela Mesija na leto poneo kapitensku traku.

Serhio Buskets
foto: Profimedia

Buskets je celu karijeru u katalonskom velikanu za koji je do današnjeg dana odigrao neverovatnu 651 utakmicu, a budući da mu je "tek" 33 godine jasno je da je rano za završetak karijere, koji je on planirao u Barseloni.

Isti izvor dodaje da je najlogičnije da u januru pređe u Mančester siti kod Pepa Gvardiole sa kojim je sarađivao u Barseloni kao mlad fudbaler i zbog čega mu ne bi trebalo mnogo vremena za prilagođavanje.

Gvardiola je još 2008. godine pružio priliku Busketsu u prvom timu Barseloni i od tada je ovaj vezista postao neizostavan deo svih trenera koji su prošli kroz "Kamp Nou".

Buskets je jako odan Barseloni i na ovaj transfer bi pristao samo u slučaju da mu klub uz razumevanje sa navijačima saopšti odluku, a eventualni prelazak u Siti značio bi zamenu za istrošenog Fernandinja.

Osim Busketsa klub bi na zimu mogao da napusti iskusni levi bek Đordi Alba, koji je takođe premašio zenit u katalonskom klubu, a na leto će Barselona sasvim izvesno ostati i bez Đerara Pikea, koji je i sam najavio povlačenje.

Od ostalih fudbalera na izlaznim vratima u januaru su i Filipe Kutinjo, Samjuel Umtiti, Seržinjo Dest, Klemen Lengle, ali i Frenki de Jong, o kojem smo jutros pisali.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.