NEKADAŠNJI IGRAČ BARSE I LIVERPULA POSTAO SELEKTOR ARGENTINE: Kormilo mlade reprezentacije preuzeo je od Batistute
Foto: EPA/Tolga Bozoglu

srećno

NEKADAŠNJI IGRAČ BARSE I LIVERPULA POSTAO SELEKTOR ARGENTINE: Kormilo mlade reprezentacije preuzeo je od Batistute

On je karijeru počeo u River Plejtu, a tokom 17-godišnje klupske karijere igrao još još i za Korintijans, Vest Hem i Liverpul, a penzionisao se 2020. godine kao igrač Estudijantesa

Objavljeno:

Bivši fudbaler Barselone i Liverpula Havijer Maskerano imenovan je za novog selektora mlade fudbalske reprezentacije Argentine, saopštio je kasno sinoć tamošnji fudbalski savez.

Maskerano će na novu dužnost stupiti u januaru 2022. godine, saopštio je Fudbalski savez Argentine.

Ovaj 37-godišnjak će zameniti Fernanda Batistu koji se pridružio Hoseu Pekermanu u novom stručnom štabu reprezentacije Venecuele.

Maskerano je tokom igračke karijere najbolje godine proveo u Barseloni za koju je igrao izmedju 2010. i 2018. godine i sa kojom je osvojio ukupno 19 trofeja, uključujući pet titula u Primeri i dve Lige šampiona.

On je karijeru počeo u River Plejtu, a tokom 17-godišnje klupske karijere igrao još još i za Korintijans, Vest Hem i Liverpul, a penzionisao se 2020. godine kao igrač Estudijantesa.

Sa reprezentacijom Argentine igrao je na četiri Svetska prvenstva - Nemačkoj 2006, Južnoj Africi 2010, Brazilu 2014. (gde je Argentina poražena u finalu od Nemačke sa 1:0) i u Rusiji 2018. godine.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.