TRENER BRAGE VERUJE DA JE NJEGOVA EKIPA BOLJA OD ZVEZDE: Oni su na istom nivou, a mi smo dosta napredovali!
Foto: Profimedia

samouveren

TRENER BRAGE VERUJE DA JE NJEGOVA EKIPA BOLJA OD ZVEZDE: Oni su na istom nivou, a mi smo dosta napredovali!

Njima prolaz dalje garntuju dva rezultata, pa će imati opciju više

Objavljeno:

Gotovo tri meseca prošla su od premijernog okršaja u grupnoj fazi Lige Evrope koji su u Beogradu odigrali Crvena zvezda i Braga. Šampion Srbije je tada slavio 2:1 golovima Milana Rodića iz 75. minuta, odnosno Aleksandra Kataija koji je sa bele tačke obezvredio izjednačujući gol Galena. Došlo je vreme da se svode računi, a situacija u grupi F toliko je otvorena da i i portugalski i srpski predstavnik mogu da okončaju prvu fazu na prvoj, drugoj, ali i na trećoj poziciji koja znači i selidbu u Ligu konferencija.

Trener Brage Karlos Karvaljal, veruje da su se okolnosti promenile u odnosu na okršaja sa stadiona Rajko Mitić.

- Crvena zvezda je na istom nivou kao kada smo odigrali meč u Srbiji, dok smo mi mnogo bolji nego tada. Priživljavamo dobar period, postižemo golove, igramo napadački, stvaramo šanse, imamo balans i samopouzdanje. Ako budemo prikazali najbolje izdanje, bićemo prvi u grupi - rekao je Karvaljal i osvrnuo se na činjenicu da je Crveno-belima dovoljno da ne izgube u četvrtak u Kamenolomu:

- Njima prolaz dalje garntuju dva rezultata, pa će imati opciju više. Ali imaćemo i mi jer smo izbalansiran tim i možemo da pobedimo samo ako prikažemo tu ravnotežu u igri. Protivnička ekipa je vrlo borbena, ali takođe i potcenjena -

Braga je nakon poraza od Crvene zvezde osvojila devet od 12 bodova, a trenutno bi bila lider grupe da koncentracija u defanzivi nije pukla u završnim trenucima utakmice u Danskoj. Da Diogo Leite u finišu utakmice petog kola sa Midtjilandom nije skrivio penal u sudijskoj nadoknadi i tako režirao pobedu domaćina, Bragi bi prolaz garantovao bod protiv Crvene zvezde. Ali šta bi bilo kad bi bilo.

- Diogo Leite uvek igra na vrlo visokom nivou i to govori o njegovoj ličnosti. On zna kako da živi sa greškom koju napravi, a nakon te utakmice u Danskoj prikazao je neke sjajne predstave. Greške su deo igre i u realnosti moramo da se pomirimo i da živimo sa njima -

Prethodnih dana zdravstvenih problema imali su bitni prvotimci Tormena, Al Musrati i Galeno.

- Svi oni su trenirali poslednja tri dana, ali tek nakon pozitivnog miga od strane medicinskog osoblja, biće uvršćeni u ekipu. Oni su važni igrači, ali i bez njihovog pristustva tim je nastavio da igra doboro, jer imamo izražen duh. Biće deo ekipe jedino ako su stoprocentno spremn. U odlučujućoj smo fazi i zato neće biti dovoljno ni 99 posto, već celih 100 - zaključio je trener Brage.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.