ANORTOZIS ĆE U BEOGRADU IMATI GROMOGLASNU PODRŠKU: Na utakmicu sa Partizanom stiže blizu 1000 navijača! (VIDEO)
Foto: Profimedia

biće sjajna atmosfera

ANORTOZIS ĆE U BEOGRADU IMATI GROMOGLASNU PODRŠKU: Na utakmicu sa Partizanom stiže blizu 1000 navijača! (VIDEO)

Zanimljivo, ovo je i prvi organizovani dolazak navijača sa Kipra u Humsku posle devet godina. Te 2009. godine oko 1,500 fanova AEL-a stiglo je u Beograd da bodri svoj tim u kvalifikacijamaza LŠ. Slavili su sa 1:0 i otišli dalje, a njihov dolazak i bakljada se i danas pamte

Objavljeno:

Kako su otvorili takmičenje u Ligi konferencija, malo ko je verovao da će fudbaleri Partizana pred poslednje kolo grupne faze strepeti za prolazak dalje i nastavak igranja u Evropi na proleće!

Međutim, crno-beli su došli u situaciju da u četvrtak veče (18.45) ne smeju da izgube od Anortozisa kod kuće ako žele da ostanu na tom drugom mestu i obezbede učešće u 1/16 finala. Jeste Partizan favorit, pogotovo što su na Kipru slavili sa 1:0, ali Anortozis u Beograd stiže sa puno samopouzdanja i jednom namerom - da pobede i naprave veliki uspeh.

Osim stručnog štaba Anortozisa, u glavni grad Srbije dolaze i navijači pomenutog tima koji su za ovaj duel dobili predviđenih 700 karata za "kavez" između zapada i severa. Ipak, prema informacijama koje kruže na društvenim mrežama, taj broj nije zadovoljavajući za Kiprane koji traže način za dodatni kontigent.

- Obećavamo nezaboravno putovanje našim članovima, ali i ostalim navijačima Anortozisa iz svih krajeva koji će se naći u Srbiji - poruka je sa glavne navijačke stranice kiparskog tima.

Ono što je poznato jeste i to da su navijači Anortozisa u bratskim odnosima sa navijačima Dinama iz Moskve i OFK Beograda, a prema našim saznanjama i predstavnici te dve navijačke grupe će sa Kipranima biti na tribinama u Humskoj.

Inače, Anortozisovi navijači su početkom marta 2020. godine bili u Srbji, i to u poseti Plavoj uniji, kada su u društvu braće iz moskovskog Dinama bili gosti na meču između OFK Beograda i Crvene zvezde iz Malog Mokrog Luga.

Naziv ove navijačke grupe koja stiže u Beograd jeste "MAXHTEC", što na grčkom jeziku znači "borci." S obzirom na to da je klub osnovan u Famagusti, a da su morali da izbegnu u Larnaku posle turske invazije 70-ih godina, ideja navijača Anortozisa je da se kroz borbu nađu ponovo na vrhu i da se vrate u voljeni grad.

Navijači Anortozisa su zbog te turske invazije rašrtkani po celom osrtvu, a udruženja navijača su im jaka čak i van Kipra. To se posebno odnosi na Grčku i Veliku Britaniju, dok većina njih živi u Larnaki. Desničarski su orijentisani, a pored zastava Kipra tu su i one grčke.

Zanimljivo, ovo je i prvi organizovani dolazak navijača sa Kipra u Humsku posle devet godina. Te 2009. godine oko 1,500 fanova AEL-a stiglo je u Beograd da bodri svoj tim u kvalifikacijamaza LŠ. Slavili su sa 1:0 i otišli dalje, a njihov dolazak i bakljada se i danas pamte.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.