'RATNE SCENE U BELGIJI': U Antverpu navijač "pokušao UBISTVO", divljali i ozloglašeni huligani Standarda! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@nbsport

nedeljno popodne

'RATNE SCENE U BELGIJI': U Antverpu navijač "pokušao UBISTVO", divljali i ozloglašeni huligani Standarda! (VIDEO)

Navijači Standarda su na lošem glasu i van Belgije. Kada je njihov bivši igrač Stiven Defur prešao u najvećeg rivala Anderleht, na tribinama su ga "pozdravili" transparentom na kom mu je odrubljena glava..

Objavljeno:

Fudbalski savez Belgije je scene sa mečeva Beršot - Antverp i Standard - Šarlroa nazvao pravim "prozorima rata".

- Muškarci sa kapuljačama su upali na teren. Ovo su bile ratne scene i slike su šokantne, a meč Standard - Šarlroa nije mogao da se odigra do kraja - saopštio je Savez iz Brisela.

Ministarka unutrašnjih poslova Anelis Ferlinden je osudila ponašanje huligana, rekavši da su doveli u opasnost sigurnost mnogih, a najavila je i žestoke sankcije.

Meč između Standarda i Šarlroa u nedelju prekinut je u 88. minutu posle brojnih ubačenih dimnih bombi sa tribina i upada na teren nekoliko desetina navijača ekipe iz Liježa.

Navijači Standarda su ozloglašeni i van Belgije. Kada je njihov bivši igrač Stiven Defur 2015. prešao u najvećeg rivala Anderleht, na tribinama su ga "pozdravili" transparentom na kom mu je odrubljena glava...

Ranije je na derbiju Antverpa, navijač Beršota pretrčao ceo teren i bacio baklju na tribinu na kojoj su bili navijači Antverpa.

On je optužen za pokušaj ubistva, a FS Belgije je pozvao klubove na politiku "nulte tolerancije" kada je reč o upotrebi pirotehničkih sredstava.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.