VLAHOVIĆ PRESUDIO MIHINOJ BOLONJI: Srpski reprezentativac vodi Fiorentinu ka Ligi šampiona!
Foto: Profimedia

serija a

VLAHOVIĆ PRESUDIO MIHINOJ BOLONJI: Srpski reprezentativac vodi Fiorentinu ka Ligi šampiona!

"Viola" igra sjajan fudbal ove sezone

Objavljeno: 14:58h

Fudbaleri Fjorentine stigli su do druge uzastopne pobede u Seriji A pošto su u 16. kolo zabeležile trijumf na gostovanju Bolonji 3:2 u meču u kojem je strelac trećeg gola bio i Dušan Vlahović.

Na isteku 16. minuta Bolonja je mogla do vođstva nakon atraktivnog pokušaja Sansonea iz povoljne pozicije, međutim ubrzo je signaliziran ofsajd.

U 29. minutu oprobao se i Svanberg nakon centaršuta iz prekida, ali je njegov pokušaj bio isuviše slab da bi iznenadio golmana Fjorentine.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Samo dva minuta kasnije usledio je mnogo bolji pokušaj Baroua, ali je njegov atraktivan pokušaj polumakazicama završio pored gola.

Promašaje Bolonje kaznio je u 33. minutu Jusuf Maleh, koji je odlično skočio na drugoj stativi i postigao prvenac od letošnjeg dolaska iz Venecije.

Bolonja je na izvrstan način stigla do izjednačenja svega devet minuta kasnije. Bio je to perfektan centaršut Svanberga, a Barou je iz prve postigao evrogol.

Minut pre odlaska na poluvreme, oprobao se i Domingez, ali je njegov pokušaj završio pored gola.

Na isteku 51. minuta Biragi je vratio vođstvo Fjorentini. Kapiten Viole je izveo izvanredan slobodan udarac, a Skorupski nije imao šanse da zaustavi ovaj šut.

Gosti iz Firence su u 65. minutu dobili penal nakon što je Skoruptski neoprezno startovao nad Nikom Gonzalesom, a loptu je dva minuta kasnije uzeo Vlahović i stigao do 13. gola u sezoni.

Nekoliko minuta kasnije viđeno je uzbuđenje na suprotnoj strani, ali Barou nije stigao do drugog pogotka na meču.

U 83. minutu Bolonja je stigla do drugog gola zahvaljujući golu Arona Hikija nakon čijeg udarca je lopta zakačila Alvara Odriozolu i prevarila golmana Fjorentine.

Golova do kraja meča nije bilo, pa je Fjorentina ovom pobedom prestigla Romu i sada se nalazi na petom mestu sa sedam bodova manje od Atalante i mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Bolonja je prekinula niz od dve pobede i ostala na osmom mestu sa tendencijom da padne poziciju niže ukoliko večeras Lacio slavi na gostovanju Sampdoriji.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.