ILIEV O STANOJEVIĆU: On je veliki pobednik i vratio se ovde da pobedi i da osvoji ono što Partizanu pripada!
Foto: Starsport

superliga srbije

ILIEV O STANOJEVIĆU: On je veliki pobednik i vratio se ovde da pobedi i da osvoji ono što Partizanu pripada!

O strategu crno-belih samo reči hvale

Objavljeno: 12:49h

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je bio gost najnovijeg ''Miljanovog kornera'' na ''Sputnjiku'', gde je između ostalog prokomentarisao i predstojeći duel sa Anortozisom, u četvrtak u Humskoj, kada će se odlučivati o plasmanu u šesnaestinu finala Lige konferencija.

Iliev je optimista bez obzira na poraz od Flore u prošlom kolu, a objasnio je i zbog čega veruje u plasman crno-belih u narednu rundu takmičenja.

Ivica Iliev
foto: Starsport©

''Mene raduje što utakmice pod pritiskom igramo fantastično. Kada je taj fokus stoprocentan, uvek smo dobijali. Verujem u ekipu, da će tom utakmicom obezbediti drugu poziciji i proleće u Evropi. Bila bi šteta da zbog jedne nesmotrenosti i lošeg dana ovu polusezonu učinimo manje dobrom. Ako dobijemo ove sve preostale utakmice u prvenstvu i Evropi, Partizan bi bio u situaciji u kakvoj dugo nije bio'', kaže Iliev.

Radom trenera Aleksandra Stanojevića je izuzetno zadovoljan.

''Sale Stanojević je veliki pobednik i vratio se ovde da pobedi i da osvoji ono što Partizanu pripada. Verujem da će to biti u ovoj sezoni. Njegovim ostankom smo obezbedili i ostanak ekipe. Jer, promenom trenera dolazi i do promena u igračkom kadru i svake godine smo imali velike turbulencije. Njegovim ostankom smo znali da ćemo morati samo da nadogradimo ekipu, što smo i uradili, pa Partizan sada igra onako kako svi želimo'', objašnjava Iliev.

Ove sezone Partizan pobeđuje u kontinuitetu, baš kao što je to prethodnih godina činila i Crvena zvezda, ali su u Humskoj tada sumnjali u Zvezdin niz.

''Partizan nikad nije pričao o nizu u jednoj godini. To može da se desi u jednoj godini, ali problem je kad se to dešava u kontinuitetu. Niko ni sa čim sada ne može da ospori pobede Partizana. Možemo i da analiziramo, ali sigurno postoje razlozi zašto smo mi malo nekad i ironični, a ja prvi mogu da dam analizu da li je nešto nefudbalsko bilo i uticalo na te pobede'', istkao je Iliev.

On se slaže da je prvenstvo ove sezone ''regularnije'' od prethodnih. Pre svega zbog VAR-a.

''To vidimo po dešavanjima, po tome što ima manje primedbi. Nema penala ako nisu, ili ima ako jesu. Verujem da ono za šta se Partizan zalagao, a to je uvođenje VAR-a, da smo bili u pravu. Možda baš i zbog te regularnosti Partizan pobeđuje'', smatra Iliev, iako je u prošlom kolu reagovao zbog nedosuđenog penala za Voždovac protiv Crvene zvezde.

''Ja sam samo postavio pitanje zašto se nije proverila ta situacija na VAR-u'', podseća Iliev.

Usledilo je i pitanje da li se u Zvezdi sada plaše ovakvog Partizana.

''Ja ne znam njihov stav i razmišljanje, ne ulazim u te analize, ja se prevashodno bavim svojim klubom, to sam naučio još kao dete, da je Partizan najveći i da samo treba da gleda sebe'', uverava Iliev.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.