KRITIKUJE ŠTO JE MESI OSVOJIO NAGRADU: Navijači podsetili Kasiljasa na događaje od pre deset godina (FOTO)
Foto: Profimedia

SVE JE ZABORAVIO

KRITIKUJE ŠTO JE MESI OSVOJIO NAGRADU: Navijači podsetili Kasiljasa na događaje od pre deset godina (FOTO)

Legendarni španski golman pridružio se onima koji smatraju da je Levandovski oštećen

Objavljeno: 22:24h

Lionel Mesi je na ceremoniji "Frans fudbala" u ponedeljak uveče 7. put proglašen za najboljeg fudbalera sveta, a ta odluka naišla je na brojne reakcije.

Bilo je mnogo onih koji su smatrali da je Robert Levandovski "pokraden" tom odlukom, među kojima je i legendarni Iker Kasiljas. Međutim, sada je otkrivena njegova dvoličnost. Kasiljas je posle izbora Mesija za najboljeg igrača sveta "osuo paljbu", govoreći da su glasači morali da nagradu daju zapravo najboljem.

- Sve mi je teže da verujem fudbalskim nagradama. Za mene je Mesi jedan od pet najboljih fudbalera u istoriji, ali morate znati kako da poređate najbolje u jednoj sezoni. Nije tako teško, dođavola - napisao je ljutiti Kasiljas.

Iker Kasiljas
foto: Profimedia

Ipak, Kasiljas je propustio da spomene 2011. godinu, a revnosni fudbalski fanovi su hteli da ga podsete. Te godine je Iker Kasiljas kao kapiten reprezentacije Španije učestvovao u glasanju za najboljeg igrača sveta - i svoje glasove prevashodno je davao članovima Real Madrida, a ne onima koji su te godine bili "očigledno najbolji".

Mesi je 2011. bio proglašen za najboljeg, nakon što je na dominantan način vodio Barselonu do titula prvaka Evrope i sveta, ali Kasiljas je svejedno glasao za Kristijana Ronalda i Mesuta Ozila pre Mesija. Baš te sezone je Mesi gotovo sam razbio Real Madrid u polufinalu Lige šampiona, postigavši i čuveni pogodak kada je napravio "slalom" među odbranom velikog rivala.

Takođe, za najbolje trenere izglasao je tadašnjeg trenera Žozea Murinja, kao i Visentea del Boskea i Andrea Viljaša Boaša, ne uvrstivši Pepa Gvardiolu, dobitnika nagrade.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.