JUNAJTED ODNEO BOD SA STAMFORD BRIDŽA: Žoržinjo spasio Čelsi poraza u derbiju kola!
Foto: EPA/Neil Hall

premijer liga 13. kolo

JUNAJTED ODNEO BOD SA STAMFORD BRIDŽA: Žoržinjo spasio Čelsi poraza u derbiju kola!

Čelsi se ponovo osamio na vrhu sa bodom više od Sitija, dok je Junajted osmi sa 18 bodova koliko imaju i Brajton i Lester

Objavljeno:

Fudbaleri Čelsija i Junajteda sastali su se u derbiju 13. kola Premijer lige, a meč je završen nerešenim rezultatom 1:1.

Centralna figura čitavog meča je bio vezista "plavaca" Žoržinjo.

Italijan je najpre u 50. minutu napravio grešku koja je direktno dovela do gola Junajteda.

Bruno Fernandes je iz sopstvenog šesnaesterca ispucao loptu daleko, čak do protivničke polovine gde je usamljen ostao Žoržinjo. On je loše primio loptu, što je iskoristio Džejdon Sančo i lako realizovao 1 na 1 sa Mendijem za svoj prvi gol u Premijer ligi.

Da Žoržinjo ne bude tragičar potrudio se Aron Van Bisaka. Desni bek Junajteda je nakon kornera Čelsija faulirao Tijaga Silvu u šesnaestercu, a sudija Entoni Tejlor je pokazao na kazneni udarac.

Loptu je namestio Žoržinjo i sigurno realizovao penal, poslavši De Heu u suprotan ugao. To je njegov 13 gol iz penala od ukupno 15 koliko je postigao, što je najveći udeo u golovima u istoriji Premijer lige za igrače sa 10 ili više pogodaka.

On je takođe postao prvi igrač od Rosa Barklija i oktobra 2018. koji je postigao gol protiv Junajteda na "Stamford Bridžu".

Pred sam kraj meča žrtvovao je i žuti karton, time prekinuvši Van de Beka da razvije opasnu akciju.

Na kraju je i Entoni Ridiger imao sjajnu šansu nakon centaršuta Pulišića. Bio je sam i sa sedam metara hvatao volej, ali je lopta otišla visoko iznad prečke.

Čelsi se ponovo osamio na vrhu sa bodom više od Sitija, dok je Junajted osmi sa 18 bodova koliko imaju i Brajton i Lester.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.