MESI DELIO ASISTENCIJE ZA PREOKRET PARIŽANA: I pored pobede mnogi su razočarani igrom Pari Sen Žermena!
Foto: Profimedia

liga 1

MESI DELIO ASISTENCIJE ZA PREOKRET PARIŽANA: I pored pobede mnogi su razočarani igrom Pari Sen Žermena!

Sudija takođe odigrao važnu ulogu

Objavljeno:

Mesi konačno konkretan, Serhio Ramos debitovao u pobedi nad Sent Etjenom 1:3

Poseduje Pari Sen Žermen na papiru najkvalitetniji napad na planeti, ali Lionel Mesi, Nejmar i Kilijan Mbape na terenu zajedno ne deluju tako moćno kao što njihova imena sugerišu. Protiv Mančester sitija u Ligi šampiona sredinom nedelje ogoljena je činjenica da Parižani nemaju igru za finale, kamoli za osvajanje Lige šampiona, a okršaj 15. kola Lige jedan protiv Sent Etjena, uprkos trijumfu na stadionu Žofroa Gišar, nije značajno popravio, odnosno promenio taj utisak - 1:3.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Dve ozbiljno pozitivne stvari za klub iz prestonice u vidu Mesijevog het-trika asistencija i debija Serhija Ramosa, ozbiljno je zasenila povreda Nejmara u finišu utakmice. Brazilac je iskrenuo članak, momentalno se ispoljila bolna grimasa na licu, a koji minut kasnije iznet je sa terena na nosilima i deluje da bi 2021. godina mogla da bude završena za njega.

Mučili su se puleni Maurisija Poketina, prvi primili gol, izjedančili u smiraj poluvremena uz utisak da su im sudije u dobroj meri trasirale put ka preokretu. Izjednačili u foto finišu prvog dela, a zatim su odligrali čitav drugi sa igračem više i tek petnaestak minuta pre kraja uspeli da naprave prevagu, pre nego što su u nadoknadi dokusurili indisponirane Svece.

Sporna situacija dogodila se u poslednjem minutu prvog poluvremena. Nema dileme da je Kolodžejdžak napravio prekršaj nad Kilijanom Mbapeom, ali je veliko pitanje da li je zaslužio direktan crveni karton. Sudija Brisar je procenio da je francuski defanzivac bio poslednji igrač odbrane iako je u trenutku starta u liniji bio i drugi štoper Zelenih Mikael Nade. Sudije u VAR sobi nisu intervenisle, a upravo iz tog prekida, Pari Sen Žermen je izjednačio. Centaršut Lionela Mesija i perfektan skok i trzaj glavom Markinjosa. Njime je poništena prednost koju su Zeleni stekli u 23. minutu zahvaljujući Denisu Buangi.

Delovao je Sent Etjen rastrčano, kao tim koji ima snage da zaustavi prvog favorita za titulu u Francuskoj. Imao je među stativama hobotnicu Etijena Grina koji je skinuo sve što je bilo do njega, pa i više od toga. Počev od situacije jedan na jedan sa Kilijanom Mbapeom pred kraj poluvremena kada je Francuz mogao da ga pita gde da mu šutira.

Jedan od najboljih igrača domaćina Vahbi Kazri je u svom stilu pokušavao da ugrozi Donarumu sa centra igrališta kao i iz kornera, odbrana i sa desetoricom na terenu dugo bila složna i sprečavala Parižane da povedu. Pritom se Zeleni nisu ustručavali da krenu napred kada god bi im se otvorila šanse. Pretio je Denis Buanga u 63. minutu, u 69. na drugoj strani terena još jednom zablistao golman Grin, nakon čega je Mesi propustio veliku priliku.

Uskoro opširnije...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.