GORI PRESTONICA ARGENTINE: Nakon sedam godina prvenstvo je OSVOJIO River Plejt!
Foto: EPA/David Fernandez

SLAVE GALJARDA

GORI PRESTONICA ARGENTINE: Nakon sedam godina prvenstvo je OSVOJIO River Plejt!

River je titulu osvojio pred oko 70.000 navijača koji su zatim digli na noge Buenos Ajres

Objavljeno:

Čak sedam godina fudbaleri River Plejta čekali su da postanu šampioni Argentine, osvajali su sve moguće trofeje sem tog u domaćem šampionatu, da bi na godišnjicu smrti Dijega Armanda maradone napokon obradovali armiju navijača i svog trenera Marsela Galjarda kom je u bogatoj riznici falio samo još taj pehar!

Svima je i pre ovog meča sa Rasingom bilo jasno da će River postati šampion, jer im je matematički falio samo bod u psolednja četiti kola, ali su na kraju ubedljivo došli do titule trijumfom rezultatom 4:0. Golove su postizali Palavesino u 32, Alvarez u 48. i Romero u 68. i 78. minutu.

River je titulu osvojio pred oko 70.000 navijača koji su zatim digli na noge Buenos Ajres, i to dok su njihovi najveći rivali, navijači Boke Juniors, tugovali zbog godišnjice Maradonine smrt.

Njihov trener Galjarado je u polsednjih sedam godina osvojio čak 13 trofeja, uključujući i Kopa Libertadores 2015. i 2018. godine, i ovim peharom je zaokružio sve moguće. A na pitanje da li će ostati u klubu, odnosno produžiti ugovor koji ističe, nije dao odgovor.

To jasno znači da že Galjardo napustiti River i krenuti put Evrope u potrazi za nečim novim. Pominjao se kao opcija da nasledi Ronalda Kumana u Barseloni, ali na Nou Kamp je sada stigao Ćavi. Međutim, nema sumnje da že sjajni Argentinac lako naći novi posao.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.