PARTIZAN PAO U ESTONIJI: Loša igra u prvom poluvremenu koštala poraza crno-bele!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

LIGA KONFERENCIJA, GRUPA B, 5. KOLO

PARTIZAN PAO U ESTONIJI: Loša igra u prvom poluvremenu koštala poraza crno-bele!

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 21:19h

Fudbaleri Partizana poraženi su od Flore sa 1:0 u petom kolu grupe B Lige konferencija.

Partizan je loše igrao u prvom delu igre gde nije imao puno prilika to su bile neke poluprilike, koje nisu bile toliko opasne po gol Flore.

Sa druge strane Estonci su sve više pretili golu Popovića, i to je sve više preko Milera koji je onda u 44. minutu na pas Kuska glavom lobovao golmana Partizana, a treba reći da je golu gostiju pomogla loša reakcija odbrane crno-belih.

U drugom delu je Stanojević izvršio nekoliko izmena koje su donele živost ekipi. Partizan je bio bolji igralo se više na polovini domaćih, najbolje šanse su imali Jojić i Pantić preko šuteva van kaznenog prostora, ali su oni svi zaustavljeni od strane golmana Flore Igonena.

Partizan je tako ostao na sedam bodova, Flora sada ima pet, i u poslednjem kolu crno-belima će verovatno trebati bar remi, a taj susret se igra u Beogradu gde će igrati sa Anortozisom devetog decembra.

SASTAVI:

FLORA: 32 Igonen ; 4 Luka, 2 Kusk, 24 Pirg, 27 Lilander ; 35 Pum, 28 Somets - 20 Zenjov, 74 Kuraksin, 10 Miler ; 9 Aliku

PARTIZAN: 41 Popović ; 26 Miljković, 73 Miletić, 4 Saničanin, 72 Urošević ; 16 Zdjelar, 19 Šćekić ; 9 Menig, 77 Jović, 55 Pantić ; 11 Gomez.

II POLUVREME

90+4 minut - Opet je Partizan imao tri vezana kornera iz kojih nije ništa uradio

90+3. minut - Lilander se žali na povredu.

90+2. minut - Pom šutira pored gola.

90. minut - Igraće se još šest minuta.

89. minut - Ponovo pokušava Jojić ali i ovoga puta lopta završava u rukama Igonena.

87. minut - Neće biti u mogućnosti da nastavi meč Marković, Partizan do kraja sa igračem manje.

84. minut - Nezgodan pad Markovića posle starta Kalasta, on je i dalje na terenu, pitanje hoće li nastaviti utakmicu.

79. minut - Poslednje izmene i kod Flore, Somets i Luka izlaze, Kalaste i Šejn na terenu.

77. minut - Sjajan šut Jojića, sa nekih 20 metara posle kog je ponovo dobro odbranio Igonen.

75. minut - Poslednja izmena kod Partizana, izašao je Rikardo, a u igri je Milovanović.

74. minut - Dobra lopta Markovića ka Miljkoviću koji je ušao u kazneni prostor ali nije posle mogao da napravi više od toga.

72. minut - Treća promena kod Flore igru je napustio strelac jedinog gola Martin Miler, a ušao je Vasiljev.

70. minut - Sada je bilo opasno posle kornera Partizana, Miletić je bio na drugoj stativi ali nije mogao da zahvati loptu, pre kornera su gosti loptu izbacili sa gol linije. Partizan sve više steže obruč pre golom Flore.

69. minut - Ponovo fudbaleri Flore dobijaju žuti posle starta nad Zdjelarom, samo je ovoga puta to bio Sapinen.

65. minut - Dobra akcija Partizana i dobro ubacivanje Markovića, ali je kasnio Rikardo, na kraju je i njegov šut bio izblokiran i otišla je u nepovrat još jedna prilika, ali Partizan izgleda bolje.

62. minut - Prvi pokušaj Jojića koji je bio izblokiran, i lopta je otišla u korner posle koga Partizan nije stvorio prilku za gol.

59. minut - Menjaju i gosti, u igri su Ojama i Sapinen, dok su se na klupu prebacili Aliku i Kuraksin.

55. minut - Trostruka izmena kod Partizana, izašli su Šćeki, Menih i Pantić dok su ih zamenili Jojić, Marković i Pavlović. Dok je Lutovca zamenio Jovića.

50. minut - Budi se Partizan, prva šansa je bila preko Pantića koji je dobro šutirao iskosa sa leve strane ali je dobro intervenisao Igonen. Idu gosti po izjednačenje, nadamo se da će do njega i doći.

48. minut - Partizan od starta drugog dela igre krenuo u ofanzicu, što je sasvim logično jer crno-belima je nephodan pogodak kako bi se vratili u igru. Podsetimo da je za proleće u Evropi može biti dovoljan i bod.

I POLUVREME

44. minut - GOL ZA FLORU 1:0! Martin Miler. Duga lopta Kuska koju je iskoristio Miler, pobegao je Saničaninu i lepo glavom lobovao Popovića.

43. minut - Drugi faul Uroševića u kratkom vremenskom periodu, ali i ovaj drugi me je sudija oprostio i neće mu dati žuti karton , ali bek crno-belih će morati da bude oprezan u ostatku utakmice.

39. minut - Ponovo preti Flora! Prvo je Aliku trebao napravio faul nad Miletićem koji nije svirao Harvi, posle toga je usledio pas ka Mileru koji je ušao u kazneni ali srećom šutirao pored gola.

35. minut - Loš udarac Milera koji je uputio van kaznenog prostora, otišao je daleko preko gola.

31 . minut - Prvi žuti karton na meču je dobio Zenjov posle starta nad Zdjelarom

28. minut - Uf kako je sada moglo biti opasno po gol Flore, pogrešio je Luka na svojoj polovini, Menih mu je ukrao loptu, a onda oštro po zemlji uputio je u kazneni gde je za malo kasnio Jović.

26. minut - Ponovo je bila gužva nakon kornera Partizana, sada za razilku od prošlog je šansu imao Jović čiji je udarac izblokiran kao i Zdjelarov pre 6 minuta. Posle su crno-beli imali novi udarac ka golu, ali je odbranio Igonen.

24. minut - Najbolja prilika za Floru! Pom je loše zahvatio loptu negde oko kaznenog prostora, ali je lopta stigla do Miletra koji sa nekih 18 metara šutira fa golu Partizana, međutim na mestu je bio Popović.

20. minut - Bio korner za Partizan posle koga se lopta odbila do Zdjelara koji je šutirao sa 16 metara, ali je bio izblokiran.

17. minut - Bilo je opasno pred golom Partizana, ponovo je Luka neometano centrirao sa leve strane, ali srećom je u kaznenom Urošević ispratio Zenjova i time ga sprečio da bolje zahvati loptu i ugrozi gol Popovića. Posle ove akcija lopta je pripala fudbalerima iz Beograda.

14. minut - Sigurna intervencija Popovića nakon centaršuta Luke sa leve strane terena.

9. minut - Nakon greške fudbalera Partizana Aliku je imao prvu priliku na meču koji je šutirao van kaznenog prostora, ali je lopta otišla u korner, posle kog nije bilo većih uzbuđenja.

7. minut - Solo akcija Rikarda po levoj strani, ali iz nje nije mogao da zapreti Igonenu jer nije imao ni propisnu podršku od saigrača.

5. minut - Oprezno se igra na početku utakmice, jedni i drugi se zasada ne zaleću previđe na gol protivnika. Mada je Partizan imao jednu lepu akciju koja nije krunisana golom.

1. minut - Već na startu utakmice oboren je Aleksandar Šćekić koji je tražio žuti karton, ali je Harvi rekao da nema rezona da se kazni fudbaler domačih.

Utakmica je počela, a prvi sa centra su krenuli fudbaleri Flore.

Crno-beli u ovaj duel ulaze sa imperativom pobede, sa kojom bi obezbedili prolaz u naredni fazu ovog takmičenja, tako bi crno-beli prvi put posle 2017. godine osigurali proleće u Evropi, kada su u prošli grupu Lige Evrope u konkurenciji Dinama iz Kijeva, Jang Bojsa i Skenderbega.

Partizan će i na ovoj utakmici biti oslabljen jer put Talina nisu krenuli Igor Vujačić zbog pozitivnog testa na koronu, te Filip Holender i Aleksa Terzić kao i Ivan Obradović koji i dalje imaju problema sa povredama.

Trener Aleksandar Stanojević je dan pre utakmice na konferenciji za novinare naglasio da će ekipa ići na pobedu iz 1000 razloga, ali da veruje u totalnu suprotnu utakmicu od one kakva je bila u Beogradu jer Flora u svojim redovima ima dosta iskusnih igrača.

Ekipa iz glavnog grada Estonije ulazi u finiš prvenstva gde se grčevito bori za titulu, oni nekoliko kola pre kraja imaju četiri boda manje od prvoplasirane Levadije i sigurno da će u glavama imati i taj podatak.

Glavna promena u odnosu na prvi meč sa Partizanom kod tima koji sa klupe predvodi Jirgen Hen je povratak standardnog špica i najboljeg strelaca Markusa Sapinena koji će predstavljati glavnu pretnju golu Aleksandra Popovića.

Podsetimo, Partizan pre ovog meča se nalazi na drugom mestu grupe sa sedam bodova, dok je Flora treća sa dva.

Zbog mera protiv širenja korona virusa estonske vlasti su ograničile borj publike na sportskim borilištima, tako da će danas na stadionu Le Kok biti omogućeno prisustvo svega 2000 navijača.

Glavni sudija meča biće Irac Rob Harvi, kome će ovo biti prvi put da deli pravdu na Partizanovoj utakmici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.