HRVATI OCENILI "ORLOVE": Hrabra, brza i srčana igra Srba! POPUT FRANCUZA I ŠPANACA SU!
Foto: Profimedia

BALKAN UJEDINJEN O OCENI "ORLOVA"

HRVATI OCENILI "ORLOVE": Hrabra, brza i srčana igra Srba! POPUT FRANCUZA I ŠPANACA SU!

Fudbalska reprezentacija Srbije se plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru, nakon veličanstvene pobede u Lisabonu nad Portugalom 2:1.

Objavljeno: 17:12h

Istorijski pogodak Aleksandra Mitrovića odveo je Orlove na Mundijal, sada cela Srbija željno iščekuje žreb, a podvig reprezentacije odjeknuo je u čitavom regionu.

Mediji sa prostora bivše Jugoslavije i te kako su ispratili i "muški" nahvalili partiju Srbije u Portugalu, kojom su postali deveta selekcija koja se plasirala na najvažnije fudbalsko takmičenje.

Hrvatski "Indeks" je konstatovao da su Orlovi napravili senzaciju u Lisabonu, napisavši da je ovo "jedna od najvećih pobeda Srbije u istoriji".

Portal "24sata.hr" takođe govori o senzaciji: "Neverovatnu utakmicu odigrali su fudbaleri Srbije i u direktnom sudaru za plasman na Svetsko prvenstvo srušili favorizovani Portugal."

Od hrvatskih medija, možda i najzanimljiviju konstataciju imao je "Večernji list", uporedivši Orlove sa velesilama poput Francuske i Španije.

Fudbaleri Srbije
foto: Profimedia

"Portugalci su imali prednost domaćeg terena i ulogu favorita, vođstvo od drugog minuta zahvaljujući pogotku Renata Sančesa i svejedno nisu uspeli. Niti bod, što bi im takođe bilo dovoljno za plasman u Katar. A sve to zbog hrabre, brze i srčane igre Srba. Delovalo je kao da domaćini igraju protiv Francuske ili Španije posle izjednačenja", istakli su iz "Večernjeg".

U Bosni i Hercegovini su izveštaju o podvigu Srbije bili umereniji.

"Dnevni Avaz" je naglasio preokret Srbije u Lisabonu, dok je portal "Kliks" istakao da je Srbija napravila senzaciju pobedom nad Portugalom i odlaskom na Svetsko prvenstvo.

U Crnoj Gori su proslavili uspeh Orlova na zanimljiv način. "Vijesti" su izveštaj naslovile rečima "Ronaldo u suzama, Srbija na Mundijalu". Za to vreme, "Pobjeda" je napisala da je Mitrović šokirao Portugal u 90. minutu, dok je "CDM" istakao da su se Orlovi sada pridružili Hrvatskoj u Kataru.

U Severnoj Makedoniji, "Ekipa" je pomno pratila uspeh Srbije.

"Mitrović rasplakao Portugalce", glasio je njihov naslov. Za to vreme, slovenačka "Nogomanija" je takođe ispratila rezultat selekcije Dragana Stojkovića.

"Ludnica u Srbiji, Orlovi savladali Portugal u Lisabonu i plasirali se na Svetsko prvenstvo", napisali su, uz konstataciju da je ovo jedna od najvećih pobeda u istoriji Srbije.

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.