PIКSI PUN OPTIMIZMA PRED UTAKMICU DECENIJE: Srbija je došla samo da pobedi i ode na Mondijal!
Foto: Starsport©

TAKO I TREBA

PIКSI PUN OPTIMIZMA PRED UTAKMICU DECENIJE: Srbija je došla samo da pobedi i ode na Mondijal!

E, sad, u to sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnomm Portugalijom

Objavljeno: 19:58h

Sve puca od samopouzdanja u taboru reprezentacije Srbije. Bogu hvala da i to dočekasmo. Da nam igrači i selektor ne izgledaju kao sa podvijenim repom, nego da glavu drže visoko gore i pred jednim od najjačih timova sveta.

Selektor Dragan Stojković je usred Lisabona, nešto malo više od 24 časa pre početka “velikog finala” rekao jasno i glasno: Srbija ide na pobedu, punom snagom, maksimalno ofanzivnom postavkom kakvu je negovala tokom celih kvalifikacija.

Portugalija na drugoj strani? To nije razlog da Orlovi odjednom promene identitet koji su gradili ovih više od pola godine.

- Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da menjamo formaciju u poslednjoj utakmici. Respektujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugaliji, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnog rezultata - poručio je Piksi iz Lisabona, prenosi Sportklub.

Samo ofanziva, samo borba prsa u prsa. Drugačije za Srbiju i ne može da bude ako želi u Katar, jer Portugalija u startu ima prednost.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

- Portugalija je u velikoj prednosti iz dva razloga: biće domaćin i ima mogućnost da se remijem domogne Katara. Srbija je došla samo da pobedi i ode na Mondijal. Portugalija neće igrati na nerešen rezultat. Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu, spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugal nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dve neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vreme da vidimo ko je bolji -

Iako Orlovima odgovara samo pobeda, iako je ovo meč “biti il’ ne biti”, selektor se trudi da nikakav dodatni pritisak ne stavi na leđa pulenima.

- Ne pravim pritiske, niti organizujem sastanke sa igračima. Portugalija je jedna od najboljih reprezentacija Evrope. Kristijano može da i sa jednom nogom odluči utakmicu. I nema mnogo filozofije, odlično se poznajemo, kolega Santoš sve zna o našem, kao i mi o njihovom timu. Zato neka pobedi najbolji u našoj grupi -

Završne Piksijeve reči pred utakmicu godine…

- Možete da očekujete sve... E, sad, u to sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnomm Portugalijom - obećao je Dragan Stojković.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.