JEDAN OD NAJBOLJIH TURSKIH FUDBALERA RADI KAO TAKSISTA: Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao! (VIDEO)
Foto: Profimedia

TEŠKA SITUACIJA

JEDAN OD NAJBOLJIH TURSKIH FUDBALERA RADI KAO TAKSISTA: Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao! (VIDEO)

Osim toga, sva imovina mu je već godinama zamrznuta zato što je javno govorio protiv Erdoganovog režima

Objavljeno:

Slavni turski napadač Hakan Šukur (50) nalazi se na podugačkoj listi neprijatelja režima Redžepa Tajipa Erdogana, i tako već godinama, toliko da je čitav fudbalski svet gotovo zaboravio na ovog velikana, nekadašnjeg ubojitog napadača, najboljeg što je Turska dala.

Zbog sukoba sa Erdoganom od pre nekoliko godina, slavni turski napadač danas nema pristup domovini, ne sme da ulazi u državu jer bi momentalno bio uhapšen...

Šukur je davno bio član Erdoganove stranke, međutim udaljio se od prvog čoveka države jer se nije slagao sa njegovom politikom, a onda je usledio šokantan sled događaja za bivšeg kapitena nacionalnog tima - optužen je da podržava "FETO", organizaciju koja se u toj zemlji smatra terorističkom.

Šukur se od odlaska iz Turske nastanio u Americi gde za život zarađuje kao taksista.

- Moja situacija je veoma teška. Uzeli su mi sve, gotovo sve što sam imao i što sam investirao u Turskoj - rekao je Šukur, koji za sve svoje probleme optužuje turskog predsednika.

Sa Galatasarajem je 2000. godine osvojio Kup UEFA, sa turskom dve godine kasnije je uzeo bronzu na Mundijalu u japanu i Južnoj Koreji, bilo ga je u Torinu, Interu, Parmi i Blekburnu, no nigde nije ostavio trag kao u Istanbulu. Za Tursku je odigrao 112 utakmica i postigao 51 gol. U svojoj zemlji imao je status sportske ikone, ali su mu, odlukom režima, sve zasluge koje je imao izbrisane!

Osim toga, sva imovina mu je već godinama zamrznuta zato što je javno govorio protiv Erdoganovog režima. U Kaliforniji je otvorio pekaru s turskim specijalitetima i počeo raditi kao vozač taksija.

- Erdogan me je prvo zamolio da uđem u njegovu stranku da dobije više glasova, a onda me je pretvorio u državnog neprijatelja jer nisam delio njegove stavove. Sve su mi uzeli, porodicu proterali, oca uhapsili... Svi koji su digli glas i tražili demokratiju sada plaćaju cenu. Fudbalerima poručujem da se ne bune jer će završiti kao ja i nikad se više neće moći vratiti u Tursku - rekao je Šukur u intervjuu za italijanski "Sportweek" i zamolio prijatelje da mu pruže priliku u italijanskom fudbalu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.