MITROVIĆ ISPISAO ISTORIJU ENGLESKOG FUDBALA: Ovo još nikome nije pošlo za rukom!
Foto: Profimedia

bravo

MITROVIĆ ISPISAO ISTORIJU ENGLESKOG FUDBALA: Ovo još nikome nije pošlo za rukom!

Maestralni Aleksandar Mitrović

Objavljeno:

Srbin je prvi igrač koji je četiri puta dobio nagradu za najboljeg igrača meseca u ligi!

Četiri gola na pet utakmica u avgustu, šest golova na pet utakmica u septembru i sedam golova na pet utakmica u septembru.

Aleksandar Mitrović žari i pali engleskim Čempionšipom!

Jeste u pitanju druga liga, ali je to i najjače drugoligaško takmičenje na svetu. Po objektivnom kvalitetu slobodno može da se svrsta među desetak najkvalitetnijih ligaških takmičenja u Evropi. A za Aleksandra Mitrovića je taj Čempšionšip postao igralište na kojem radi šta hoće i kad hoće.

Ima neverovatan učinak od 20 golova na 17 utakmica. Dodajmo tu i pet asistencija. Mitrogol je pogotovo izdominirao u oktobru. Od 16. do 30. oktobra je u četiri vezane pobede Fulama postigao fenomenalnih osam golova. Kao posledica je došla i današnja nagrada za najboljeg igrača meseca u ligi.

Aleksandar Mitrović
foto: Profimedia

I sa njom je Mitrović ušao u istoriju engleskog fudbala. Postao je prvi igrač koji je četiri puta proglašen za igrača meseca u Čempionšipu. Do sada rekorder bili on i Dvajt Gejl sa po tri pomenuta priznanja, a od danas je Mitrogol samostalni rekorder. Igrač meseca je do sada bio u martu i aprilu 2018, pa u oktobru 2019. i sada opet. Ukupno je u Čempionšipu dao 62 gola na 103 meča u karijeri.

Mitrović je i na dobrom putu da postane rekorder po broju golova u Čempionšipu u jednoj sezoni. Aktuelni rekord drži Brentfordov bivši napadač Ivan Toni koji je prošle sezone dao 31 gol.

„Ima mnogo kvalitetnih i kreativnih saigrača oko mene u timu koji mi pripremaju šanse pa zaslužuju da im se zahvalim na ovoj nagradi. Hvala i treneru koji veruje u mene, kao i navijačima koji me podržavaju. Ovo je lepa nagrada ali je najlepše što smo pobedili gomilu utakmica“, rekao je Aleksandar Mitrović.

Bivši napadač brojnih engleskih klubova, a danas stručni konsultant na televiziji, Den Gudman je jedan od najvećih Mitrovićevih poštovalaca na Ostrvu.

„Da li neko može da ga zaustavi? Ako može, dajte da ga vidimo. Mitrović je dao osam golova u oktobru i ne pokazuje bilo kakve znake da će da uspori. Rekord Čempionšipa mu je na vidiku i nemojte da se iznenadite ako osvoji još koju nagradu za igrača meseca do kraja sezone“, rekao je Gudman.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.