SRBIJA U NEDELJU IGRA I PROTIV TRADICIJE: Orlovi NIKADA NISU SLAVILI u Portugalu, vreme je da se to PROMENI!
Foto: Profimedia

NAVIJAMO ZA TO

SRBIJA U NEDELJU IGRA I PROTIV TRADICIJE: Orlovi NIKADA NISU SLAVILI u Portugalu, vreme je da se to PROMENI!

A ako se to desi nemamo sumnje da ćemo se radovati u nedelju uveče i slaviti plasman na Mundijal, i već diskutovati sa kim je najbolje da se sastanemo u grupi

Objavljeno: 17:19h

Fudbalska reprezentacija Srbije će u nedelju igrati po mnogima utakmicu decenije. Orlovi će se na stadionu Da Luž sastati sa Portugalom i u slučaju pobede na tom meču plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo koje se za godinu dana igra u Kataru.

Srbija i u slučaju da ne pobedi u Lisabonu ima u džepu baraž, tako da će imati još prilika da obezbedi svoje mesto u zemlji nafte.

Ono što nam daje razloga za optimizam pred utakmicu u nedelju je sama igra reprezentacije. Ekipa pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija igra dopadljiv, napadački i fudbal na gol više. Za razliku od prethodnih godina, Srbija igra bez straha i posle većine utakmica u ovim kvalfikacijama je zaslužila aplauze i ovacije celog stadiona. A da stvar bude još bolja sve što je Stojković obećao kada je imenovan za selektora to sve i ispoštovao na terenu svojom postavkom igre.

Dragan Stojković Piksi
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Samim tim je prema rečima svih igrača u ekipi atmosfera od dolaska novog selektora je sjajna i to jedan od najbitnijih faktora koji dovodi do velikog uspeha, koji se nadamo sleduje u nedelju.

Naravno sve ovo su veoma bitni podaci koji mogu da budu presudni u duelu koji odlučuje koja reprezentacija će se plasirati na Mundijal, ali istorijat Portugala i Srbije u glavnom gradu zemlje na Pirinejskom poluostrvu uopše orlovima ne ide na ruku.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Stefan Mitrović, Diogo Žota
foto: EPA/Andrej Cukić

Sada ćemo se i podsetiti tih utakmica. Ukupno su se Portugal i Srbija sastali tri puta i svi dueli su odigrani u glavom gradu zemlje koja izlazi na Atlantski okean.

Prvi put su se susreli 12.9.2007, kada je na stadiou Sportinga (Žoze Alvelade) završeno 1:1. Utakmica je igrana u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope koje se naredne godine igralo u Austriji i Švajcarskoj.

Portugalci su do prednosti došli u 11. minutu pogotkom Simaa Sabrose, dok je bod Srbiji doneo Branislav Ivanović u 87. minutu igre.

Orlove je tada sa klupe predvodio Havijer Klemente, a utakmicu su počeli: Stojković; Rukavina, Dragutinović, Vidić, Ivanović; Tošić, Stanković, Kuzmanović, Kovačević; Krasič, Jovanović.

Ovaj meč je ostao upamćen po incidentu koji se desio pri samom kraju kada je selektor Portugala Luiz Felipe Skolari uhvatio za vrat Ivicu Dragutinovića.

Na drugu smo čekali sve do 29.3.2015. Za razliku od prošlog ovaj je odigran na stadionu Benfike. I taj kao i prethodni je bio u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Portugal je slavio na tom duelu sa 2:1. Gol za Srbiju je postigao Nemanja Matić, dok su za "Navigatore" bili precizni Rikardo Karvaljo i Fabio Koentrao.

Srbiju je sa klupe vodio Radovan Ćurčić, dok su orlovi na tom meču nastupili u sastavu: Stojković; Basta, Ivanović, Nastasić, Kolarov; Petrović, Matić; Marković, Ljajić, Tadić; Mitrović.

Srbija Portugal
foto: Starsport©

A trenutno poslednji duel do ovoga u nedelju između Portugala i Srbije u Lisabonu je bio 25.3.2019.

On je kao i prethodna dva bio u okviru kvalifikacija za prvenstvo starog Kontinenta koji se igrao po celoj Evropi. Ishod ove utakmice je bila kao i na prvoj 1:1.

Srbija je u uvodnim trenucima meča povela iz penala golom Dušana Tadića, dok je Portugalu gol i bod doneo Pepe.

Tim Srbije je na tom meču sastavio Mladen Krstajić, a na teren stadiona Benfike je izveo igrače u sastavu: Dmitrović; Rukavina, Milenković, Spajić, Mladenović; Gaćinović, Maksimović, Lazović, Tadić, Ljajić; Mitrović.

Dušan Tadić
foto: EPA/Mario Cruz

Iz priloženog vidi se da se do sada nismo dobro provodili u Portugalu, ali je sada pravi način i trenutak da se promeni. Bilo je remija i poraza, a vreme je došlo da se stigne do prve pobede, koja može biti istorijska za Srbiju.

Selektor obećava napadačku igru sa dvojicom napadača, i veliku borbenost na terenu, tako da Srbin posle 90 minuta može biti ponosan na svoju reprezentaciju.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

A ako se to desi nemamo sumnje da ćemo se radovati u nedelju uveče i slaviti plasman na Mundijal, i već diskutovati sa kim je najbolje da se sastanemo u grupi.

(Espreso/Srđan Novaković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.