BRAZIL PRVI VAN EVROPE KOJI JE OBEZBEDIO IGRANJE NA SP: Selesao put u Katar čekirao pobedom nad Kolumbijom!
Foto: EPA Sebastiao Moreira

očekivano

BRAZIL PRVI VAN EVROPE KOJI JE OBEZBEDIO IGRANJE NA SP: Selesao put u Katar čekirao pobedom nad Kolumbijom!

Urugvaj je na 16 sa utakmicom manje, dok je Kolumbija ostala na 16 posle poraza od Brazila

Objavljeno: 07:42h

Brazil je overio vizu i plasman na Svetsko prvenstvo koje će se igrati u Kataru.

Selesao je tamo gde svakako pripada. I niko nije ni sumnjao u plasman Titeovog sastava. Samo je bilo pitanje momenta, a on je došao protiv tvrde Kolumbije. Slomili su Brazilci nekako Kafeterose i trijumfom od 1:0 uspeli u nameri. Logično, nekako fudbalski prirodno. Normalno je da će Brazil da igra na Svetskom prvenstvu, pa se suštinski samo čekalo kada će se to ozvaničiti.

Nejmar je u 72. minutu proigrao Lukasa Paketu, a ovaj desnom nogom iz šesnaesterca uspeo da savlada Ospinu i da tako nekako probije bedem koji su gosti postavili.

Kolumbija u ovim kvalifikacijama igrala vrlo često 0:0. Kafeterosi su vezali čak tri utakmice na kojima nije viđen nijedan pogodak, ali Selesao je kod kuće nije uspeo da promeni tu tradiciju. Jedva, ali je uspeo.

Ipak je to Brazil. I mesto mu je na Mundijalu, nikako drugačije.

Brazil je u prvom poluvremenu stvarao šanse. Jednu od prvih Danilo nije iskoristio kada je pogodio desnu stativu, bio je u 36. minutu Selesao blizu pobede. Blizu stative prohujao je i šut Markinjosa kada je posle kornera šutirao glavom. Kolumbija je najbliža golu u prvom delu igre bila u 39. minutu kada je Dijaz neprecizno šutirao.

U nastavku je Brazil krenuo sa ofanzivnijom igrom, selektor Tite je bacio karte na napad i Selesao je krenuo sa atacima. Kolumbija se branila tako što je žargonski rečeno „parkirala autobus“ ispred svog gola i mirisalo je na novu utakmicu Kafeterosa bez pogodaka. Bila bi to rekordna četvrta u nizu. Ali...

Fudbalska reprezentacija Brazila
foto: EPA/Sebastiao Moreira

Onda se dogodio Paketa i spakovao Brazil tamo gde pripada. Poslao ga je na Svetsko prvenstvo.

Nekima je privukao pažnju i detalj iz 9. minuta kada je Nejmar prilično grubo prigovorio sudiji Tobaru Vargasu, bilo je i fizičkog kontakta, ali je prošao nekažnjeno.

Posle Nemačke i Danske i Brazil je bukirao kartu za Katar. Brazil drži pet trofeja prvaka sveta. U Kataru će juriti šestu.

Sinonim za fudbal.

Urugvaj je na 16 sa utakmicom manje, dok je Kolumbija ostala na 16 posle poraza od Brazila.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.