PIKSI: Mi nemamo rezervni tim, pronaći ću REŠENJE na desnom boku! MITROVIĆ: Svi živimo za nedelju!
Foto: Printscreen/youtube/FSS

spremni za katar

PIKSI: Mi nemamo rezervni tim, pronaći ću REŠENJE na desnom boku! MITROVIĆ: Svi živimo za nedelju!

Očekuju nas dve potpuno drugačije utakmice - poručuje selektor "Orlova"

Objavljeno: 15:18h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se predstavnicima medijima uoči prijateljske utakmice sa Katarom.

U četvrtak, 11. novembra, na stadionu "Rajko Mitić" obaviće poslednji "test" pred duel sa Portugalom u Lisabonu koji će odlučiti direktnog putnika upravo u Katar gde će sledeće godine biti održano Svetsko prvenstvo.

- Očekuju nas dve potpuno drugačije utakmice. Katar je u takmičarskom smislu nevažan, ali želimo da nastavimo da igramo lep fudbal, pobedimo i na najbolji način napravimo uvertiru za Portugal. Pošto nemamo pritisak, dobiće šansu igrači koji do sada nije dobili veliku minutažu. Moramo da budemo pametni - poručio je Piksi.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Luka Jović, Fudbalska reprezentacija Azerbejdžana
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Otkrio je da će Luka Jović dobiti priliku, ali ne i da li će biti starter.

- Mi nemamo rezervni tim. Ne delim igrače na prvi i drugi tim, već da svi mogu da odgovore zadacima.

Stojković je potvrdio da zbog povreda ne može da računa na Darka Lazovića i Filipa Đuričića.

- Oni su se vratili u klubove jer je ustanovljeno da ne mogu da se oporave do nedelje. Moj posao je da pronađem rešenje za desni bok i pronaći ću ga. Ostatak tima je OK, atmosfera je dobra i uživaju u treningu - dodao je selektor.

Novinarima se obratio i Stefan Mitrović.

- Otkad je Piksi došao na čelo Srbije uvek je apostrofirao napadački fudbal, na gol više, zato smo ih primali nešto više. Bitno je da zadržimo 'nulu' protiv Katara, ali još više da ostvarimo novi dobar fudbal i dođemo do dobrog rezultata - rekao je on.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Stefan Mitrović, Diogo Žota
foto: EPA/Andrej Cukić

Pobeda nad Katarom je bitna zbog samopouzdanja.

- Svi živimo za nedelju. Verujem da ćemo moći da odgovorimo na zadatke, svi do jednog. Prethodno imamo Katar da damo sve od sebe kako bismo sa pobedom otišli za Lisabon. Svaka utakmica je bitna, ulazimo maksimalno i to je ono što smo od početka postavili ispred sebe. Ako odemo sa pobedničkom atmosferom u Portugal biće nam lakše - objasnio je.

Obratiće pažnju na rezultat Portugala u Irskoj, ali se ne opterećuje time.

- Odradićemo posao kako se od nas očekuje. Ispratićemo rezultat iz Irske, ali gledamo sebe. Šta će oni uraditi ne treba da nam opterećuje. Uradićemo sve da stignemo do krajnjeg cilja - zaključio je štoper.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.