KONTE REDUKOVAO ISHRANU SVOJIM FUDBALERIMA: Više na meniju neće biti sendviča, kao ni kečapa i majoneza!
Foto: Profimedia

moraju da smršaju

KONTE REDUKOVAO ISHRANU SVOJIM FUDBALERIMA: Više na meniju neće biti sendviča, kao ni kečapa i majoneza!

Svaki igrač mora da fizički napreduje kako bi se uklopio u moju ideju fudbala

Objavljeno:

Pobeda nad Viteseom i remi bez golova sa Evertonom za početak vladavine Antonija Kontea u Totenhemu. Samo početak. Jer Italijan je tek krenuo. I već u prvoj nedelji rada u Londonu drastično skresao jelovnik u trening centru Pevaca.

Ugledni Atletik navodi da su treninzi kod Kontea značajno naporniji od onih kod Nuna Espirita Santa, te da su prošlog petka igrači „ispustili dušu na nos“, iako su dan ranije savladali Vitese. Posle drila na treningu morali su i da prisustvuju 75-minutnoj analizi odigrane utakmice, iako je bilo planirano da ona traje svega 20 minuta. Konte pak ne želi da gubi vreme, već da svi igrači što pre usvoje njegove fudbalske ideje.

Ne tiču se samo terena, otud i ti rezovi u jelovniku. Nekim igračima je otvoreno rekao da su preterali sa kilažom i da moraju da se uozbilje. Zato će ubuduće svi ručati zajedno, a na meniju neće biti sendviče ni ostale teške hrane, kao ni kečapa ni majoneza. Biće im čak i ograničen i unos voćnih sokova punih šećera, kao i ulja i putera koji se koriste u kuvanju. Ohrabrio je ekipu da jedu više sirovog voća.

Uprava je oduševljena ovakvom posvećnošću. Konte oprezan, svestan da je daleko od cilja. Pevci su tek deveti na tabeli, posle 11 kola imaju šest bodova manje od Liverpula na četvrtom i poslednjem mestu koje vodi u Ligu šampiona. Nije on došao tamo da bi igrao fudbal četvrtkom.

- Ovaj klub viziju kad su u pitanju stvari van terena, ali sada moramo da isti takvi budemo i kada se radi o terenu – o fudbalu. To je važno da bismo pobeđivali. Klub me je izabrao i počastvovan sam, ali istovremeno znam da će nam biti potrebno vreme. Van terena, sve je fantastično, možda i predobro. Moram da budem iskren. Ali mnogo toga moramo da promenimo - rekao je Konte još na promociji u Londonu.

Kad Konte to kaže zaista to i misli.

- Svaki igrač mora da fizički napreduje kako bi se uklopio u moju ideju fudbala. Moraju da povećaju svoj kapacitet da pate... Dva ili tri tri dana treninga nedeljno je premalo vremena da odgovorimo na sva pitanja koja nas muče. Nadam se da će ostati posvećeni, moraćemo ako želimo da negativno pretvorimo u pozitivno -

Između ostalog, to znači i da će svi Totenhemovi igrači koji nisu na reprezentativnim akcijama naredne nedelje imati po dva treninga dnevno. Sledeća utakmica je protiv Lidsa u Premijer ligi 21. novembra.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.