SANTOŠ IMA PROBLEMA DA SASTAVI TIM ZA IRSKU: Glavnim zvezdama Portugala preti SUSPENZIJA zbog kartona!
Foto: EPA/Jose Sena Goulao

ne smeju da dobiju žuti

SANTOŠ IMA PROBLEMA DA SASTAVI TIM ZA IRSKU: Glavnim zvezdama Portugala preti SUSPENZIJA zbog kartona!

Šta god da se dogodi u Dablinu, utakmica u prestonici Portugalije biće odlučujuća, stim što će u slučaju eventualnog poraza Navigatora koji se čini malo verovatnim, Srbiji biti dovoljan i bod na stadionu Benfike

Objavljeno:

Četiri dana ostalo je do takozvanog lisabonskog finala u kojem će Portugalija i Srbija odlučivati ko će direktno na Svetsko prvenstvo u Kataru, a ko će put na mundijal tražiti kroz baraž.

Dok se Dragan Stojković Piksi suočava sa problemima prilikom izbora igrača za poziciju desnog beka, i Fernando Santoš ima oko čega da bije glavu. Naime, pre nego što ugoste Srbiju, Navigatori idu na noge nezgodnoj Republici Irskoj, a u Dablinu zbog kartona preti suspenzija čak šestorici fudbalera.

Ugrožen je komandant odbrane Ruben Dijas, zatim dvostruki strelac iz prvog meča sa Orlovima, Diogo Žota, a u slučaju žutog kartona duel na Lužu propustio bi i Žoao Kanselo kojeg je Nemanja Radonjić uništio u duelu u Bogradu. U istoj poziciji nalazi se i Žoze Fonte, štoper koji je odigrao svih 90 minuta u prestonci Srbije u remiju 2:2, ali od Evropskog prvenstva uglavnom je grejao klupu dok je Pepe bio starter. Oprezni bi morali da budu i Renato Sančez, odnosno Žoao Palinja.

Na inicijalnom spisku Fernanda Santoša našlo se 26 fudbalera, a nakon otkaza Žoaa Marija, Rafe Silve i Entonija Lopesa i naknadni poziva Gonzala Gedeša i Žozea Sa, trenutno ih je 25.

- Nadam se da neće biti gubitaka pred duel sa Srbijom. U igri je nekoliko faktora, pre svega kartoni, ali nadam se da ćemo proći bez problema. Pozvao sam 26 igrača što inače ne činim. Obično ih bude 24 na spisku, ali morao sam da uzmem u obzir sve okolnosti - rekao je selektor Portugalije.

Šta god da se dogodi u Dablinu, utakmica u prestonici Portugalije biće odlučujuća, stim što će u slučaju eventualnog poraza Navigatora koji se čini malo verovatnim, Srbiji biti dovoljan i bod na stadionu Benfike.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.