FUDBALSKI SVET PODRHTAVA: Sudija finala LŠ otvorio dušu: REALOV GOL BIO IZ OFSAJDA, SVIRAO SAM PENAL RADI BALANSA!
Foto: Epa/DANIEL DAL ZENNARO

ocenio kao dobar dan za suđenje

FUDBALSKI SVET PODRHTAVA: Sudija finala LŠ otvorio dušu: REALOV GOL BIO IZ OFSAJDA, SVIRAO SAM PENAL RADI BALANSA!

Posle ovoga ništa neće biti isto!dao

Objavljeno: 15:44h

Nekadašnji sudija Mark Klatenburg, dao je šokantnu izjavu o finalu Lige šampiona 2016. godine, meču na kojem je glavni arbitar bio upravo on.

Naime, Klatenburg je otkrio da je u duelu madridskih rivala, Reala i Atletika, pri rezultatu 1:0 za Real, dosudio penal u korist crveno-belih samo da bi ispravio grešku linijskog sudije koji je priznao neregularan gol Reala na startu meča.

Kapiten Serhio Ramos je na startu prvog poluvremena doveo Real u vođstvo nakon pogotka iz prekida, a te situacije priseća se legendarni sudija.

- Kada je lopta ubačena iz slobodnog udarca, znao sam da je Geret Bejl dodirnuo loptu na sredini , nakon čega je Ramos postigao gol - rekao je Klatenburg za "The Brazilian Shirt Name Podcast." Razgovarao sam sa asistentom (Bekom) i bilo je veoma teško čuti zbog buke. Ali vičem niz slušalicu govoreći:

- "Da li znaš da je bio dodir na sredini?" Samo se ukočio, i video sam ga kako gleda u veliki ekran. Vrištim na njega, i ponovo pokrećem igru, a on je potpuno zaleđen. Kada gledate unazad, to je, naravno, teška odluka, ali ja bih očekivao da će moj pomoćnik doneti pravu odluku i dosuditi ofsajd - rekao je Klatenburg.

Ipak, neposredno posle početka drugog poluvremena, glavni arbitar meča dosudio je penal u korist Atletika, kao kompenzaciju za grešku linijskog pomoćnika u prvom poluvremenu.

Mark Klatenburg
foto: EPA/Christian Bruna

- Imao sam veliku sreću u tom finalu. Dva ili tri minuta posle poluvremena, dobio sam penal koji je bio 50/50, a Tores je veoma pametno izašao ispred Pepea i iznudio faul. Da li je to faul? Veoma je subjektivno. To je situacija za koju ne biste želeli da sudite, to je sigurno. I dao sam ga, jer vraća balans - rekao je iskusni sudija.

- Ako ne dosudim taj penal, onda bi ljudi iz Atletika rekli : "Primili smo gol iz ofsajda i nije nam dosuđen penal". Bio je to jedan od onih savršenih scenarija u suđenju. Pepe trči i kaže:

- Mark! To nije bio faul! Grizman stavlja loptu na tačku i ona pogađa prečku. Samo sam pomislio: "Vau. Ovo je moj dan. Ovo je savršen dan za suđenje." Razmišljam: - Sada ne mogu da mi zamere - prisetio se legendarni delioc pravde situacije sa finala Lige šampiona 2016.

Real Madrid je u tom finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca po 11. put u klupskoj istoriji osvojio trofej Lige Šampiona. Takođe, to je bila prva od tri uzastopne titule prestižnog takmičenja koje je sa klupe osvojio Zinedin Zidan.

Klatenburg je posao sudije napustio 2017. godine, kada se zaputio na poziciju šefa suđenja u Fudbalskom savezu Saudijske Arabije, a na tom mestu zamenio je još jednog nekadašnjeg sudiju, Hauarda Veba. Ipak, od 2019. Klatenburg je zvaničnik u Kineskom fudbalskom savezu.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.