ŠTOPER BAJERNA ZAPOČEO PREGOVORE SA NJUKASLOM: "Svrake" novi tim grade od stabilne odbrane!
Foto: Profimedia

premijer liga

ŠTOPER BAJERNA ZAPOČEO PREGOVORE SA NJUKASLOM: "Svrake" novi tim grade od stabilne odbrane!

Bilo bi ovo sjajno pojačanje

Objavljeno: 13:18h

Čim su bogati Saudijci kupili i preuzeli Njukasl, počela je histerija po svetskim medijima o budućim koracima kluba koji je preko noći postao jedan od najbogatijih na svetu.

Jasno je da novi vlasnici imaju sličan cilj kao Arapi u Mančester Sitiju ili Pari Sen Žermenu što će značiti trošenje velikog novca i dovođenja igračkih i trenerskih zvezda. Gomila imena je od tada pomenuta u kontekstu mogućeg dolaska na Sent Džejms Park ali bez nekih konkretnih ifnormacija. Sve se završavalo na spekulacijama...

FK Njukasl
foto: Profimedia

Sada stižu i opipljive potvrde o prvom zvučnom imenu koje je zainteresovano za selidbu u Njukasl. U pitanju je štoper Bajerna i nemačke reprezentacije Niklas Zile.

Snažni štoper je ušao u poslednju godinu ugovora sa Bajernom i nema nikakvih naznaka da će doći do dogovora o produžetku saradnje. Bajern želi da ga zadrži ali mu nije ponudio uslove koje je igrač očekivao i pregovori su prekinuti. Za razliku od Kimiha i Gorecke koji su potpisali nove dugoročne ugovore, izgleda da Bavarci ne veruju da je Zile vredan tog truda u pregovorima i značajne povišice.

A i on je svestan da je na dobitku kako god okrene. Ako dobije povišicu u Bajernu, ostaće. Ako ne dobije, otići će u neki drugi klub. Letos se Čelsi interesovao za njega, a sada je Njukasl zagrizao. Prema saznanjima dobro obaveštenog Kristijana Falka, igračeci agneti su još pre tri nedelje stupili u kontakt sa Njukaslom i preneli engleskom klubu da je Zile raspoložen da sasluša ponudu.

Za Njukasl je bitno da odmah počne da privlači zvučna imena, a štoper Bajerna i nemačke reprezentacije to svakako jeste i mogao bi da se nada luksuznom ugovoru na Sent Džejms Parku kao jedan od prvih koji su povukli nogu da uzmu arapske petro dolare. Štoper Zileovog kvaliteta bi bio kapitalno pojačanje za ovaj tim Njukasla, a klub bi još i dobro prošao jer ne bi morao da plaća obeštećenje.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.