OVOGA SU SE I PLAŠILI: Protiv bivših predsednika FIFE i UEFE podignuta optužnica!
Foto: AP

OČEKIVANO

OVOGA SU SE I PLAŠILI: Protiv bivših predsednika FIFE i UEFE podignuta optužnica!

Blater i Platini poricali su da su učinili nešto protivzakonito, navodeći usmeni dogovor, koji su postigli pre više od 20 godina

Objavljeno:

Švajcarsko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv bivših predsednika FIFA Sepa Blatera i UEFA Mišela Platinija, zbog prevare i drugih krivičnih dela.

Tamošnje tužilaštvo je poslednjih šest godina vodilo istragu, o isplati dva miliona dolara, nakon što je Blater kao prvi čovek FIFA taj novac platio Platiniju za konsultantske poslove obavljene od 1998. do 2002. godine.

Njima će se u narednih nekoliko meseci suditi pred saveznim krivičnim sudom u Belinconi.

- Ova uplata oštetila je FIFA i dovela do nezakonitog bogaćenja Platinija - navodi se u saopštenju švajcarskog federalnog tužioca.

Istraga, koja je pokrenuta u septembru 2015. godine uticala je na prevremeni odlazak Blatera (85) sa mesta prvog čoveka FIFA dok je Platini (66), tada prvi čovek UEFA morao da se povuče iz kampanje za predsednika svetske kuće fudbala.

Blater i Platini poricali su da su učinili nešto protivzakonito, navodeći usmeni dogovor, koji su postigli pre više od 20 godina.

Blater je optužen za prevaru, loše upravljanje, proneveru sredstava FIFA i falsifikovanje dokumenata. Platini je optužen za prevaru, proneveru, falsifikovanje i saučesništvo u lošem upravljanju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.