KONTE IMA DA DOBRO PROFITIRA U LONDONU: Poznati detalji ugovora Italijana sa klubom!
Foto: EPA/Roberto Bregani

biće zadovoljan

KONTE IMA DA DOBRO PROFITIRA U LONDONU: Poznati detalji ugovora Italijana sa klubom!

Italijan je donedavno figurirao kao prvi kandidat da zameni Ole Gunara Solskjera u Mančester Junajtedu

Objavljeno:

Čeka se još samo zvanična potvrda ali izgleda da je sve dogovoreno između Totenhema i Antonija Kontea. Italijan stiže na klupu Spursa da popravi štetu koju je napravio Nunjo Ešpirito Santo.

Da su ostali još samo detalji da potpisa ugovora, govore i najnovije informacije koje su tiču finansijskog dela ugovora.

Znalo se da Konte nije jeftin trener i Totenhem je pristao da odreši kesu. Saradnja će biti potpisana do 30. juna 2023. godine i biće vredna 20.000.000 funti. To znači da će Italijan za nešto više od godinu i po dana na Vajt Hart Lejnu zaraditi preko 23.500.000 evra. I to nije sve što se tiče Konteovih prihoda. Nastaviće da prima i odštetu od Intera.

Kada je Konte letos odlučio da napusti Inter, dogovoreno je obeštećenje u visini od 6.500.000 evra koje će mu biti isplaćivano na rate. Iako u ovakvim slučajevima trener mora da se odrekne obeštećenja od bivšeg kluba kada preuzme novi, kod Kontea je drugačiji slučaj. On je letos pristao da mu Inter isplati polovinu preostalog ugovora uz klauzulu da obeštećenje ne vredi jedino ako do leta 2022. sedne na klupu nekog drugog italijanskog kluba. Klauzula ne važi ako Konte preuzme klub iz druge zemlje pa će Italijan tako od Totenhema i Intera naplatiti oko 30.000.000 evra od jula 2023.

Konteu je obećana i sloboda prilikom izbora stručnog štaba što nije bio slučaj kada su letos pregovarali pre nego što je došao Ešpirito Santo. Takođe, Italijan će imati i određeni budžet za januarska pojačanja kako bi pre svega pojačao odbranu i pokušao da sa Spursima obezbedi plasman među četiri najbolja u Premijer ligi i ulazak u grupnu fazu Lige šampiona.

U Totenhemu veruju da je taj cilj sa Konteom dostižan jer im četvrtoplasirani Vest Hem beži pet bodova, a Mančester Junajted i Arsenal kao najozbiljniji rivali imaju samo dva boda više. Na Čelsi, Liverpul i Mančester Siti se gleda kao nedostižne protivnike u ovom trenutku zbog razlike u kvalitetu.

Direktor Fabio Paratiči je glavni “sponzor” Konteovog dolaska u Totenhem. On nije imao mnogo dilema kod izbora novog trenera i odlučio se za čoveka sa kojim je u Juventusu imao uspešnu saradnju. Od 2011. do 2014. godine su Paratiči i Konte tri godine sarađivali u Juventusu, a klub iz Torina je tada osvojio tri titule prvaka Italije i dva Superkupa Italije.

Italijan je donedavno figurirao kao prvi kandidat da zameni Ole Gunara Solskjera u Mančester Junajtedu ali se klub sa Old Traforda odlučio da zadrži Norvežanina koji se spasao pobedom baš nad Totenhemom i na neki način je sebi obezbedio klupu “dovođenjem” Kontea na mesto smenjenog Nunja Ešpirita Santa.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.