PETARDA LIVERPULA NA OLD TRAFORDU: Salah i ekipa obrukali Mančester u derbiju kola! Da li je vreme da Ole ode?
Foto: Profimedia

premijer liga

PETARDA LIVERPULA NA OLD TRAFORDU: Salah i ekipa obrukali Mančester u derbiju kola! Da li je vreme da Ole ode?

Mančester junajted se propisno osramotio pred svojim navijačima

Objavljeno:

Fudbaler Liverpula ubedljivo su slavili na gostovanju protiv Mančester Junajteda (0:5) u derbiju devetog kola Premijer lige.

Nemoćno su domaćini izgledali od početka, a naročito je „duvalo“ u odbrani.

Stekao se utisak da su se defanzivci Junajteda okupili po prvi put, a ne da su profesionalci koji duži period sarađuju.

To je najpre iskoristio Nabi Keita. Vezista sklon povredama se u posledne vreme nalazi u odličnoj formi, te se nakon gola protiv Atletika u Ligi šampiona upisao i protiv Junajteda.

Luk Šou nije uspeo da napravi ofsajd zamku, a lopta je stigla do Mohameda Salaha. Egipćanin je pronašao Keitu koji nije imao težak posao protiv Davida De Hee.

Samo pet minuta kasnije je kapiten Gvineje bio protagonista još jednog gola. Megvajer i Šou su se sudarili, lopta je stigla do Keite koji ju je odlažio na stranu do Arnolda. Desni bek Engleske je uputio oštru loptu po zemlji na koju je naleteo Diogo Žota i postigao gol.

Već tada su se u Junajtedu setili utakmice sa Atalantom tokom nedelje na kojoj su gubili sa 2:0 nakon nešto manje od pola sata igre, pa potom u potpunosti preokrenuli u drugom poluvremenu. Da ne bude opet tako, potrudio se Salah.

Krilo Liverpula je u životnoj formi, a pred kraj prvog poluvremena je stigao do prvog gola na ovom meču. Najpre je njegov šut odbijen, ali lopta stiže do Nabija Keite koji je vraća na peterac gde se našao Salah koji je lako smešta iza leđa Davida De Hee. Tim golom je sa ukupno 105 prestigao Didijea Drogbu kao Afrikanac sa najviše golova u istoriji Premijer lige.

FK Liverpul
foto: Profimedia

Stigao je do još jednog do kraja poluvremena, gotovo kao kazna za nesportski potez Kristijana Ronalda nekoliko minuta pre toga. Portugalac je najpre propustio izglednu priliku, a potom u duelu sa Kurtisom Džounsom dva puta udario po lopti koja je bila kod mladog fudbalera koji je ležao na zemlji.

Sa tim rezultatom se otišlo na poluvrem, nezapamćeno u derbiju Engleske sa četiri gola prednosti jedne ekipe.

Po početku drugog poluvremena Salah je ispisao nove stranice istorije. Nova greška odbrane Junajteda za het-trik Egipćanina značila je da je on prvi igrač protivničke ekipe koji je stigao do tri gola na “Old Trafordu”. Uz to, bio je ovo prvi put od Stiva Nikola i Džona Odlridža i sezone 1977/78 da jedan duo Liverpulovih igrača postigne po het-trik na dve uzastopne utakmice. Podsetimo, u prethodnom kolu je Roberto Firmino postigao tri gola protiv Votforda.

Do kraja utakmice smo videli još efektan gol Kristijana Ronalda koji je poništen nakon konsultacija sa VAR-om i minimalnog ofsajda. Trenutak koji je praktično okončao utakmicu bio je oštar start Pola Pogbe i crveni karton nakon samo 15 minuta na terenu.

Od tog trenutka uglavnom smo gledali fudbalere Liverpula kako se dodaju između sebe i veći deo vremena drže loptu u svom posedu.

Klub s Mersisajda u narednom kolu dočekuje Brajton, dok će Junajted na gostovanje Totenhemu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.