NEMA KRAJA HULIGANIZMU U FRANCUSKOJ: Haos na stadionu Sent Etjena! (VIDEO)
Foto: Printscreen/twitter/@FootballlForAll

haos

NEMA KRAJA HULIGANIZMU U FRANCUSKOJ: Haos na stadionu Sent Etjena! (VIDEO)

U Francuskoj opet burno

Objavljeno:

Navijači domaćeg tima zapalili dimne bombe nasred terena

Huliganizam se bukvalno oteo kontroli u Francuskoj. To je jasno pokazao primer sa večerašnjeg meča između Sent Etjena i Anžea, čiji je početak kasnio čitavih sat vremena zbog ispada domaće publike.

Nezadovoljni lošim rezultatima svoje ekipe, i vođenjem tima od strane Kloda Puela, navijači Sent Etjena su rešili da uzmu pravdu u svoje ruke. Prvo su razvili transparente na tribimana, gde su bili istaknute poruke: "Puel, ostavka", "Uprava, ostavka", "Želimo tim vredan svoje publike".

Policija očigledno nije bila sprema za ovako nešto, iako su trojica vođa navijaća pred jučerašnju konferenciju za medije takođe istakli transparent, na kojem je pisalo:

"Puel, imaš 24 sata da podneseš ostavku".

Međutim, navijačima Sent Etjena večeras transparenti nisu bili dovoljni. Veliki broj njih je prilikom izlaska igrača na teren ušao na travnatu podlogu stadiona Šofroa Gišar i na igralištu zapalio veliki broj dimnih bombi, što je napravilo ogromnu zavesu, zajedno sa velikim brojem baklji, koje su gorele na tribinama i potom bacane na teren.

Organima reda, ali i samim organizatorima, bilo je potrebno čitavih sat vremena da uspsotave uslove za normalno odigravanje utakmice, s obzirom da su stradale i mreže na golovima, pa je moralo sve da se dovede u stanje potpune normalnosti. Policija je zauzela pozicije ispred samih tribina, pa je meč konačno mogao da počne.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.